Verdiende overwinning voor Tricht 2

Verdiende overwinning voor Tricht 2  (VV Tricht 2 – Roda Boys 2 uitslag 1-0)

In een rechtstreeks duel in de degradatiezone sleepte Tricht welverdiend de 3 punten over de eindstreep. Het was een enerverende wedstrijd…

Er was in de afgelopen week driftig gepuzzeld en overlegd om de wedstrijdselectie en de staf compleet en fit te krijgen voor deze belangrijke wedstrijd. Zowel Tricht als Roda Boys strijden om behoud van de 1e klasse. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Daarbij deed ook de scheidsrechter een duit in het zakje door op het laatste moment in Tricht aan te treden en de wedstrijd wat later begon.

Tricht begon goed aan de wedstrijd. Roda Boys werd vastgezet op eigen helft, Tricht won de meeste duels en creëerde enkele kansen. Tricht wist dit overwicht in de 8e minuut ook om te zetten in een voorsprong. Harm van Brenk scoorde 1-0. Daarna werden de duels wat feller en kwam Roda Boys vaker op de helft van Tricht, zonder grote kansen te creëren. In de 25e minuut moest de niet geheel fitte Tim Wijgers worden vervangen. Volgens afspraak ging Rob van Nifterik op de linksachter positie spelen en kwam Gregory Wammes erbij in de spits. Tricht hield een licht veldoverwicht en kreeg enkele goed mogelijkheden om de score te verhogen maar verzuimde dit en het veldspel werd slordiger.

In de 2e helft pakte Tricht het betere spel weer op terwijl Roda Boys er maar eens een schepje bovenop deed qua felheid in de duels én verbaal. De scheidsrechter had ogen en oren tekort om het allemaal te volgen. Zo gaf hij Rob van Nifterik in de 55e minuut geel voor een overtreding waarvan er al vele waren geweest. Tot overmaat van ramp gaf hij Rob in de 58e minuut een 2e gele kaart voor een onterechte handsbal. En omdat die in de 16 meter was kreeg Tricht ook een onterechte penalty tegen. Dat vond Roda Boys kennelijk ook want de penalty werd op de paal geschoten en bleef het 1-0.

Zo moest Tricht ruim een half uur met 10 man de wedstrijd uitspelen en de voorsprong over de streep zien te trekken. Dat lukte gelukkig ook en als Tricht de kansen had benut die het in het laatste half uur kreeg had het zomaar 2, 3 of 4 nul kunnen zijn. Maar slordigheid in de afronding, goed keeperwerk en ‘goed grensrechterswerk’ van Roda Boys stond een grotere uitslag in de weg. Tricht werkte als een team en iedereen besefte dat de 3 punten belangrijk waren. Roda Boys kreeg ook nog enkele kleine kansen, met name uit spelhervattingen rond de 16 meter van Tricht. Maar Glenn Robbemondt keepte een solide wedstrijd en hield de nul. Tricht ging niet mee in het fysieke en verbale spel van Roda Boys en zo hield de kracht van het collectief de 3 punten in Tricht.

Komende zaterdag speelt Tricht 2 de uitwedstrijd tegen Roda Boys 2.