Tricht X is los

Fanzone

omhoog
6 users have voted.

 

Natuurlijk, het is maar een cijfer, gewoon een die zich het beste thuis voelt tussen de 3 en de 5. Een cijfer dat bij het klavertje voor geluk staat en bij de jaargetijden aangeeft hoeveel het er zijn. De elementen tellen er trouwens net zoveel. De Beatles bestonden uit een kwartet, de windstreken, niet geheel toevallig, zijn er 4.  Ja mensen de 4 is niet zomaar een getal zoals u ziet. Jaren lang stond de 4 bij V.V. Tricht voor: vriendschap, ludiek, vernieuwend, playbackshow, vrijwilligerswerk, verliezen, meer dan voetbal alleen, trainingskampen, verslagen, feest en nog veel meer. Met het gemak waarmee Donald Trump zijn zoveelste decreet tekent, besloot onze nieuwe voorzitter het roer om te gooien. Zijn beslissing zorgde voor een golf van verontwaardiging en zette de club op zijn kop. Verschuilend achter de TC werd medegedeeld dat het 4e voortaan verder zou gaan als het 5e. HET 5e!!!! Dat bekt toch niet? Als een pleister trok hij het 4e bij ons weg. Een naam waar we jaren voor gevochten en gestreden hadden. In tijden van crisis bleek keer op keer het 4e een stabiele factor. De voorzitter die voorzitter kon worden doordat de gehele selectie zijn naam invulde op het kiesformulier bleek een ware Judas en verloochende zijn trouwe supportersschare. Zijn bijnaam “Los” krijgt opeens een geheel andere betekenis.

Maar keihard als het bestuur is werd de beslissing doorgezet en mogen wij plaats maken voor een geheel nieuw elftal. Tricht 3. Een team van jonge honden wat zich profileert als “semi bierteam” maar in tegenstelling tot uw helden wel om voetbal geeft. Ze timmeren al flink aan de weg met social media wat wel wat weg heeft van onze eigen huisstijl. In ieder geval geven ze aan nooit verloren te gaan. We hopen dat dit team een succes wordt en een verrijking voor de club. Geheel vertrouwend op een goede afloop zijn we niet helemaal want ondanks een sterke selectie hebben de jongens een grote fout gemaakt. Een heuse beginners fout. Waar wij , toen nog als 4e, als team begonnen onder de bezielende leiding van Arinho, een echte leider met een brok aan ervaring en een natuurlijk overwicht, zijn de jongens van het 3e gestart met Bas Gradisen! Deze jongen beschikt helaas alleen over natuurlijk overgewicht. Bas heeft nu zo’n 4 seizoenen geprobeerd om zich binnen de selectie van het 4e te wurmen maar ondanks ons grote hart hebben wij ook zo onze grenzen. De arme jongen heeft nu zijn pijlen blijkbaar op een ander team gericht. We hopen dat dit jonge team over genoeg  ruggengraat beschikt om dit op te vangen.

Om situaties als deze zomer in de toekomst te voorkomen zijn we gaan nadenken over een naam die in lengte van jaren mee kan gaan. Een naam waar de voorzitter (waar we stiekem best wel van houden hoor) geen invloed op kan uitoefenen. Na lang wikken en wegen zijn we op Tricht X uitgekomen. Nu vraagt u zich af; Tricht X?? Ja dames en heren, Tricht X. Onthoud die naam hoor. Maar waarom Tricht X? Welnu:

a) Het laat alle opties open voor de toekomst voor ons als team.
b) Het toont aan dat we niet zomaar een nummertje zijn, en zo laten we ons dan ook niet behandelen. Een X is namelijk een letter. Ja echt.
c) Een X is het Romeinse cijfer voor tien. De kans dat er tien teams bij Tricht komen is klein.
d) De X bevat de vier wegen die samen komen, als verwijzing naar het verleden van Tricht 4.
e) Tien, de Romeinse X, is gelijk aan de beoogde eindpositie van komend seizoen.
f) Het is ook het aantal spelers dat aan het einde van het seizoen bij de wedstrijden is.
g) Tijdens de playbackshows is al duidelijk geworden dat we de X-factor hebben.
h) De vier pijlers van de X staan voor bier, voetbal, gezelligheid en onkunde.

Niet meer dan logisch dus.

Eigenlijk zou je nu kunnen spreken over Tricht 4 2.0. Al het goede van Tricht 4 maar dan beter… en zonder Bas. Wel met een andere Bas trouwens. Basje Ruiytenbeeck is weer terug en samen met Marc “mini” Hakkert die de overstap naar de grote mannen heeft gemaakt. Onze Barry is helaas overgestapt naar Tricht 3. Sommige mensen willen nu eenmaal niet geholpen worden.

Tricht X mocht deze competitie starten tegen ASH. Nu gaan we u natuurlijk niet vervelen met een wedstrijdverslag, u kunt zelf wel invullen dat het gewoon heel goed ging, mooie aanvallen en knap keeperswerk. Dit alles natuurlijk wel op ons eigen kelderklasse niveau. Het verdedigen van ASH was trouwens ook vaak van Kelderklasse niveau zoals u ziet bij bijgaande foto. Desalniettemin wisten uw helden van Tricht X wel even met 2-0 te winnen! Dit allemaal onder de bezielende leiding van Jasper Hakkert. Hij heeft het stokje overgenomen van Peter maar daar komen we de volgende keer op terug. Over deze jongen valt natuurlijk ook genoeg te zeggen en te schrijven.

 

O ja, de grap Tricht Nix is bij deze gemaakt.

 

Gerhard