Tricht MO19 wint overtuigend van FC Eindhoven

17 fans

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van Tricht MO19 aantreden bij FC Eindhoven MO19. Na de terechte verliespartij van vorige week, wilden we vandaag maar één ding en dat was winnen. De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd en drukte de tegenstander naar achteren toe. Dit resulteerde niet in echte kansen, omdat we te slordig waren met de eindpas. Een tegenvaller was dat Renate al snel moest uitvallen met een enkelblessure. Na een kwartier spelen wisten we te scooren. Dewi stuurde vanaf links Aniek diep en die ronde keurig af in de verre hoek. 0-1 Het was een rommelige wedstrijd met veel blessures, waarvan de tegenstander na een half uur profiteerde. Ze scoorde de 1-1 toen we even niet goed stonden na diverse omwisselingen. De meiden pakte het daarna weer goed op en Denise scoorde in de korte hoek de 1-2 na een snelle uitval. Daarna was FC Eindhoven even van slag af. Vanwege hands kregen we een penalty die Denise goed inschoot.1-3  En vlak voor rust onstond een scrimiga na een hoekschop waar Denise scherp van profiteerde. 1-4 En met deze mooie uitslag gingen we de rust in.

In de rust werd aangegeven vooral zo door te gaan en achterin de boel dicht te houden. Dit werd prima uitgevoerd. Na een mooie aanval met Sabine en Dewi scoorde Denise de 1-5. Nu was de wedstrijd wel gespeeld. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft, pikte Denise de bal op bij het middenveld en liep vanaf rechts het strafschopgebied binnen. In de korte hoep schoot ze op de keeper die de bal los liet. 1-6 We bleven geconcentreerd spelen en de verdediging gaf bijna geen kans weg. En anders stond Lisa er altijd nog. Een kwartier voor tijd brak Chimene door vanuit het midenveld en ze liep alleen op de keeper af. Met een mooie stift ronde ze dit af. 1-7. Later brak Denise weer door en in het strafschopgebied werd ze opgevongen door de keeper. Aniek wist de penalty te benutten. 1-8 Een compliment aan de hele ploeg na deze echte teamprestatie.

Een hele mooie overwinning van de meiden tegen een sportieve tegenstander. Klasse gedaan toppers!