Tricht MO19 wint eerste (oefen) wedstrijd met 7-1

21 fans

De meiden van Tricht MO19 hebben zaterdag de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen met 7-1 tegen Everstein MO19.

We begonnen met Nardi op de goal. Achterin van rechts naar links Esmée, Jill, Merel en Eline. Het middenveld bestond uit Claire, Dewi en Aniek en voorin Jill, Denise en Sabine. Lisa begon op de bank om later haar entree te maken na anderhalf jaar blessure leed. We hadden besloten vandaag te gaan spelen in een 4-3-3 systeem. Wetende dat we dan verdedigend kwetsbaarder kunnen zijn als 4-4-2 wat we gewend waren, maar er zit voldoende voetbal in de ploeg om hier goed mee om te gaan. Het eerste half uur bleek dit aardig te kloppen. Aniek, Dewi en Sabine genoten van de ruimte die hen geboden werd en we zagen verschillende driehoekjes op het veld. Sabine besloot dat het haar dag zou worden. Na 10 minuten werd ze diep gestuurd door Aniek en ze schoot de bal van 20 meter over de keeper heen. 1-0. Tricht was sterker al kwam de tegenstander er af en toe ook gevaarlijk uit. Maar de verdediging, geleid door Merel, deed het prima. Na een aantal mooie aanvallen maakte Sabine later de 2-0 en ook de 3-0. Everstein kwam terug en scoorde na een half uur de 3-1. Tricht bleef voetballen en Aniek bekroonde haar goede spel en scoorde de 4-1. Toen de Dewi vlak voor de rust beheeerst de 5-1 scoorde was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

In de tweede helft was de doelstelling de wedstrijd rustig uit te spelen in verband met het warme weer. Ook omdat het pas onze eerste wedstrijd was. Lisa stond weer als vanouds te keepen en wilde haar doel schoon houden. Was ook leuk om te zien dat Esmée en Merel hen eerste wedstrijd voor Tricht prima speelden en al snel gewend zijn geraakt in het team. Denise had nog niet gescoord en na een mooie actie scoorde ze de 6-1. Later werd het een rommelige wedstrijd met kansen aan beide kanten. Na een voorzet van Claire tikte Denise beheerst de 7-1 binnen en dat was de eindstand. Super gedaan toppers!