Tricht MB1 wint topper overtuigend!

De meiden van de MB1 moesten zaterdag aantreden uit bij LRC MB1. Het beloofde een spannend duel te worden, want LRC was maar 1 punt achter Tricht geeindigd in de najaarscompetitie. Maar de meiden lieten vanaf het begin van de wedstrijd al zien, dat ze niet van plan waren om vandaag het eerste puntverlies te gaan leiden. Lisa keepte wederom prima. Stephanie stuurde de verdediging prima aan en Jill, Nardi, Eline en Ilse gaven geen krimp vandaag. Chimene fungeerde weer ouderwets als stofzuiger op het middenveld, waar Dewi en Amal voor de nodige aanvallende impulsen zorgden. En voorin maakte Chenel, Denise, Britney, Nanne en Sabine het de verdediging zo lastig, zodat we wisten dat het allemaal goed zat tussen de oren vandaag bij de meiden.

Nu de wedstrijd. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op. Al had Tricht wel het overzicht, maar tot echte kansen kwamen we niet. LRC kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar Lisa pakte deze ballen zonder problemen. Een mooie vrije trap van Jill viel nog bij de tweede paal maar we waren daar niet allert genoeg. Afgezien van een paar hachelijke momenten voor de goal bij LRC konden we geen vuist maken en we leken met 0-0 de rust in te gaan. Maar uit de laatste corner van de eerste helft kwam Dewi voor haar tegenstander en schoot de bal in de bovenhoek. 0-1. De scheidsrechter floot daarna gelijk voor de rust, dus het doelpunt had niet op een beter moment kunnen vallen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Tricht was veel sterker en LRC kwam er niet meer uit. De ene na de andere aanval zag de keeper van LRC op haar af komen, alleen de eindpass was niet altijd even zuiver. Na ongeveer een kwartier wisten we met een mooie aanval Denise vrij te spelen en met een typische Denise actie wist ze te scoren. 0-2. Nu was de wedstrijd beslist. Tricht bleef doorgaan en Amal schoot later van zeker 20 meter de bal keihard in de kruising. Een schitterende goal en een beloning van een prima wedstrijd. Na deze 0-3 was de wedstrijd gespeeld.

De meiden hebben na 5 wedstrijden alles gewonnen en als ze deze lijn doortrekken kunnen we ons weer gaan opmaken voor een kampioensfeest. Super gedaan toppers!