Tricht JO17-2 wint in knotsgekke wedstrijd

5 fans

Zaterdag om half 1 traden de boys van Tricht JO17-2 op tegen Haaften JO17-1 in een mistig en koud decor. Maar ze hebben er alles aan gedaan om de toeschouwers een hartverwarmende wedstrijd voor te schotelen, met prachtige doelpunten en een bizar score verloop. Het begon al in de 4de minuut toen Menno een vrije trap mocht nemen, die ging er prachtig, net onder de lat binnen 1-0. 4 Minuten later was het alweer gelijk. Een vrije trap van Haaften ging over alles heen, maar 1 speler lette goed op en kon 1-1 maken. We waren de betere ploeg in de eerset helft, we creeerden kansen genoeg en het was weer Menno, die kon scoren na aangeven van Wilbert. Ook Wahib, vandaag spelend op het middenveld, maakte geen fout alleen voor de keeper en scoorde 3-1. Even later scoorde hij bijna weer, maar kwam net te ver bij de achterlijn uit en schoot in het zijnet. Ook Jules-Luis had de 4-1 op zijn schoenen, maar stuitte op de keeper en Thomas schoof de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Terwijl het al tijd was kregen we nog een penalty tegen, nadat Bas van Boeijen een schot blokkeerde, maar deed dat hoog op springend tegen ze armen aan. De penalty werd benut en zo gingen we de rust in met 3-2 i.p.v. 5-1 of zoiets. Gelukkig waren we dit keer wel bij de les, toen we aan de tweede helft begonnen en scoorde Thomas al gauw 4-2 op aangeven van Jules-Louis. Dat zou het begin zijn van een knotsgekke 2de helft. Wij gingen gevaarlijk uitverdedigen via een hakje, dat kan natuurlijk niet. We moesten dus een overtreding maken en uit die vrij trap werd de 4-3 gemaakt. Weer 2 minuten later was het Corné die van 20 meter kon aanleggen en scoorde met een bal in de kruising 5-3. Een minuut later maakte Thomas 6-3 nadat Lex goed doorging op rechts en gelukkig niet voor buitenspel werd terug gevlagd en Thomas gelukkig attent meeliep. Maar 5 minuten later stond het alweer 6-5 en met nog een kwartier te spelen werd die zeker lijkende overwinning nog helemaal niet zeker. Ondanks een verdedigende wissel werd het toch 6-6 en was ik bang dat we de wedstrijd nog zouden verliezen ook. Maar het slot akkoord was van Menno, die schuin voor het doel een vrij trap mocht nemen. We wisten inmiddels dat de keeper van Haaften zwak was bij hoge ballen, dus daar speculeerde Menno ook op en schoot hem geweldig in de linker bovenhoek van de keeper. Gelukkig  konden we het de laatste 5 minuten de boel dicht houden en konden we deze concurrent voor de derde plaats afstrepen. Over 2 weken de beladen derby tegen MVV'58. Dus komt allen want ook bij onze wedstrijden is genoeg te zien.

De coach.