Tricht JO17-2 vloert de koploper Beesd JO-17-2

8 fans

Vandaag speelden we tegen de koploper en we waren allemaal goed gemotiveerd, we wilden er allemaal bij zijn, dus gingen we met 18 spelers van start. Alleen gingen we het anders doen dan dat we gewend zijn. We speelden vandaag 4-1-3-2. Dit omdat we een ploeg tegen kregen die er gemiddeld 5 per wedstrijd in schiet en wij nogal eens verrast worden met lange ballen en daardoor soms net een mannetje tekort komen. Het stond achterin als een huis. Ramon op doel en een centraal duo met Wessel als laatste man, Wahib als voorstopper en daarvoor Roan en na rust Thomas. Voorin stonden centraal Radwan en Jules-Louis en dan moesten Ruben en Menno over de flanken komen. Zoals gezegd het stond goed en we kwamen mede door een goede inzet ook aan voetballen toe. We waren beiden goed aan elkaar gewaagd en echte grote kansen kwamen er nog niet uit voort. Maar de eerste echte serieuze kans leverde voor ons de 1-0 op. Het was op rechts Corné die daar goed doorging en kon hem met buitenkantje rechts nog net voor het doel plaatsen en Menno was weer zeer attent om die bal door de benen van de keeper in het net te plaatsen. We bleven tot aan de rust tamelijk makkelijk overeind. Hadden we ook zelf in de hand door allemaal onze taak goed uit te voeren, was er eens een slippertje, dan stond er een teamgenoot klaar om dat op te lossen. Na rust gingen we op dezelfde voet verder, alleen kwamen we vaker voor het doel, maar werd de verlossende 2-0 nog niet gemaakt. Thomas was een keer dichtbij en later ook Ruben nog. Radwan en Menno bleven gevaarlijk over links steeds uitbreken. Van de koploper is niet veel gevaar gekomen, behalve 1x keer maar dan hebben we Ramon nog op doel en pakte die bal goed. Zij speelden vaak de lange bal, dat mede kwam omdat wij de ruimtes klein hielden. Ramon stond dan attent mee te spelen op die lange ballen. Af en toe kwam er eens een gevaarlijke voorzet, maar die vlogen allemaal hard voor het doel langs.In de 53ste minuut kwamen we op 2-0 na een mooie diepte pass van Wessel op Menno, hij die maakte het sumbliem af ! We voerden nog wat wissels uit, maar we bleven goed georganiseerd spelen en de kans op 3-0 was groter, dan dat het 2-1 zou worden. We wonnen dan ook verdiend met 2-0. De leiding is trots op de jongens, dat ze dit hebben kunnen uitvoeren en we hebben een leuke stijging naar boven gemaakt. We staan nu derde en met nog 3 wedstrijden te gaan weet je het maar nooit.

De coach.