Tricht JO17-1 pakt eerste 3 punten!

26 fans

Na een wisselvallige voorbereiding in de zomer, vanwege vele blessures, hebben we voor het eerst twee wedstrijden gespeeld met alle selectiespelers aanwezig.

De eerste wedstrijd hebben we met 4-3 verloren bij BZS, maar in Beusichem moet je wel van erg goede huize komen om niet 22x voor buitenspel te worden afgevlagd; die man pakt veel punten voor z'n ploeg joh! Tevens nog even een kaartje aan een speler van ons aangenaaid; beetje jammer hoor.

Afgelopen zaterdag speelden we op ons prachtige hoofdveld tegen Emplina JO17-2 onder leiding van een erg goede scheidsrechter uit de buurt van Eindhoven (de bekendste supporter van..).

In de kleedkamer hebben we de jongens op het hart gedrukt dat we van achter uit gaan opbouwen en dat we GEEN, Ik benadruk GEEN lange ballen willen zien! Vanaf de aftrap kreeg onze laatste man Luke de bal, die hij meteen lang naar voren peerde en die via een te korte terugspeelbal bij Tim terecht kwam. Via een stift over de keeper werd het na 15 seconden 1-0! Tot zover dus de tactiek van de trainer...

Tricht was veel beter dan z'n tegenstander en met mooi combinatievoetbal werd kans-op-kans gecreëerd en gemist. Zelfs van 1 meter afstand wisten we nog naast te koppen. Het werd gelukkig toch nog verdiend 2-0 door Joran, die vrijgespeeld werd door Wouter en de bal in de verre hoek wist te krullen. Als je zoveel sterker bent dan je tegenstander sluipt er onbedoeld toch wat nonchalance in de ploeg, waardoor de enige kans van Emplina door slap verdedigen, nog diagonaal werd binnengeschoten ook.

De verhoudingen werden gelukkig nog wel voor de rust hersteld, na weer een mooie combinatie tussen Joran, Tim en Wouter, die Tim binnenschoot.

Na de rust was er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht, want er werd bijna alleen op de speelhelft van Emplina gespeeld. We kregen nog een goal tegen, door nonchalant uitverdedigen van Harm, en Ramon stopte nog geweldig een goedkoop gegeven penalty voor vasthouden van Tycho, maar verder was het Tricht dat de dienst uitmaakte. Drie strakke afstandschoten van Harm, nogmaals Tim en Lex zorgden voor de 8-2 eindstand.

Over uitblinkers spreken we liever niet, maar wat was die Joran goed vandaag zeg! Echt alles lukte vandaag bij hem; een genot om naar z’n fluwelen techniek te kijken.

Volgende week meteen een topper als we koploper Theole om 10.30 uur thuis mogen ontvangen.

De Reporter

Ps. Tycho Voorneveld, bedankt voor het meespelen.