Tricht JO17-1; iedereen een dikke voldoende!

7 fans

Na drie wedstrijden achter elkaar verloren te hebben, terwijl wij vonden dat wij een overwicht in die wedstrijden hadden, kwam afgelopen zaterdag de 'revange' van de jongens tot stand in Kerkdriel.

Tegen DSC in Kerkdriel spelen is al geen pretje voor ons, maar als je daar dan ook nog om 15.15 uur moet spelen onder veldverlichting en een 74-jarige scheidsrechter, dan ben je een beetje bang dat het wel eens lastig zou kunnen worden.
Maar gelukkig viel het allemaal wel mee dit keer en waren wij heer en meester in Kerkdriel. Het overwicht was duidelijk, maar het doelpunt viel eigenlijk best laat, want we hadden al een aantal goede kansen op een doelpunt laten liggen. Tim van Dijken was voor ons cruciaal in deze wedstrijd want zowel de bevrijdende 0-1 als de 0-2 werd door hem via individuele acties binnen geschoten.
Nou hebben we al vaker een voorsprong weggegeven, maar vandaag stond de verdediging met Ramon, Luke, Rowan, Jochem en Arjen als een huis. Ons middenveld met Sander, Lex, Wouter en Harm was goed in balans en door de voorsprong ook weer met meer zelfvertrouwen spelend.
In de voorhoede was Jeffrey nog niet helemaal fit door een hamstringblessure, maar hij heeft het toch weer 60 minuten volgehouden. Tim was echter voorrin ongrijpbaar vandaag; op aangeven van Wouter was hij het namelijk, die de wedstrijd op slot gooide, door strak langs de paal de 0-3 binnen te schieten.
Door een vrije trap van 20 meter vanaf links in de korte hoek kwam DSC nog even terug tot 1-3 en toen leek het weer even spannend te worden.

Tim maakte echter direct de 1-4, alvorens de mooiste goal van de wedstrijd werd gemaakt; Luke kwam als laatste man helemaal door het midden opzetten en werd via een een-twee met Wouter in stelling gebracht. Op de achterlijn kapte Luke nog een verdediger uit en lobte/stifte de bal prachtig over de keeper in de verre hoek (zelfs het thuispubliek moest hier wel voor klappen). Ons team speelde echt alsof er een rotsblok van hun rug was gevallen; elk duel werd weer gewonnen, ballen werden weer bij elkaar in de voeten gespeeld en mannetjes werden gepasseerd.
De kers op de taart werd door Dion aangereikt, want hij ws het die heel goed inviel voor Jeffrey. Hij was het, die op aangeven van Tim heel rustig voor de keeper bleef en de bal met links in het hoekje plaatste.

Helaas gebeurde dan toch waar je zo bang bent in Kerkdriel. De aanvoerder vond het nodig om eerst Luke na te trappen en vervolgens Harm verschrikkelijk van achteren neer te schoppen! Onze jongens waren furieus op de ploert, maar in plaats van zo'n jongen een reprimande te geven, vond de grensrechter van DSC het nodig om het veld in te stormen met en te dreigen met z'n vlaggestokkie te gaan meppen!
De scheidsrechter vond het (onbegrijpelijk) slechts nodig om de aanvoerder te bestraffen met een gele kaart (waar diep rood op z'n plaats was geweest)?? Dat daarna ons liefste jongetje van de klas, Wouter ook een gele kaart voorgeschoteld kreeg was helemaal absurd!

Iedereen heeft vandaag een dikke voldoende gekregen en we krijgen woensdag a.s. meteen een kans om ons gewonnen zelfvertrouwen om te zetten in een volgende wedstrijd. Dan spelen we namelijk al om 19.30 uur tegen Groot-Ammers JO17-1, omdat die zaterdag a.s. geen representatief elftal op kan stellen. Wij zijn natuurlijk wél zo sportief!

De Reporter