Tricht JO15-1 scoort er weer op los

4 fans

Wat moet je nog over het sterrenensemble schrijven dat week in week uit de wedstrijden wint. Niet altijd met heel goed spel, maar wel vol overgave en vaak ook nog met een hoop doelpunten. En niet altijd met goed spel is natuurlijk gewoon onzin. Maar juist omdat ze zo goed zijn en omdat ze zo’n goed team vormen verwachten we gewoon (te) veel van ze. En eerlijk is eerlijk, maken ze die verwachting gezien de uitslagen niet gewoon elke week waar? Het is een groep waar we  hartstikke trots op kunnen zijn. Een groep dat volgende week, als ze winnen, gewoon najaarskampioen gaat worden! Met 4 eerstejaars en een gemiddelde lengte van onderdeurtje spelen ze elke week hun tegenstander van de mat en hebben ze een doelsaldo waar het eerste voor zou tekenen aan het einde van het seizoen.

Over tot de orde van de dag. Na een enerverende heenweg met zware file waar ook Sinterklaas en zwarte Piet door sommige jongens waren gesignaleerd, kon de wedstrijd wat later dan aangekondigd beginnen. Anthony v/d Heuvel krijgt voetballes bij de mannschaft en Alessio is toch gehavender uit de vorige wedstrijd gekomen dan gehoopt. En da’s balen, want als er iemand zich kapot werkt op het veld dan is het Alessio wel. Gelukkig wilde Stijn uit de jo15-2 bij ons aansluiten. En maar goed ook want Milan zat ook in de lappenmand en moest in de eerste helft al gewisseld worden. Dus aan de start Anthony Kardol en Sebastiaan. De erg sterk spelende Tycho zorgde er samen met de rest van de verdediging en het middenveld voor dat Mark een rustige wedstrijd had. De jongens voetbalden zich naar de aanval in plaats van steeds de lange bal te geven.

Het was ijskoud en mistig en de start was dan ook wat stroef van beide kanten. Toch had Tricht al gauw wat kansen gecreëerd. Al vroeg in de wedstrijd kregen we een makkelijk gegeven penalty waaruit Milan strak de 0-1 inschoot. De scheids heeft de rest van de wedstrijd geprobeerd dit goed te maken tegenover Wilhelmina want er werd voor van alles gefloten voor Wilhelmina en tegen Tricht. Zo werd een mooi opgezette aanval met daaruit een doelpunt eigenhandig afgefloten door de scheidsrechter wegens buitenspel. Hij was overigens de enige die de buitenspelval zag want zelfs de vlagger liet z’n vlaggetje laag. Dat was een tegenslag voor de jongens, maar ze wisten toch al gauw via een counter nog een aanval op te zetten waaruit Rick de 0-2 kon scoren. Tricht creëerde al met al toch best veel kansen, maar ze waren niet zo gelukkig in de afronding.

Na een lekker warm kopje koffie in de rust en een limonade waar een bijzonder vies smaakje aan zat begonnen we aan de tweede helft. De 1-2 lag er binnen 5 minuten in, kwam vast door die vieze limonade in de rust.

Tricht ging gelijk voor de tegentreffer en zette een tandje bij. Het werd er niet 1 maar het werden er vier. Levi wist drie keer achter elkaar de bal achter de keeper te leggen en kon zo nog een hattrick op zijn naam bij schrijven. Hij wilde nog voor een vierde gaan maar de tegenstanders hingen met z’n drieën op zijn rug waardoor hij uiteindelijk naar de grond ging. Hier had de scheids dan wel weer een penalty mogen geven.  Gelukkig zorgde Owen vlak voor tijd nog voor het zesde doelpunt en daarmee kwam de eindstand op 1-6.

En zo is het dat Tricht jo15-1 volgende week in eigen huis dus najaarskampioen kan worden. DSC is het laatste obstakel voor Tricht zich op kan maken voor een sterkere competitie in het voorjaar.

Emmylo