Tricht JO15-1 najaarskampioen

8 fans

Jo15-1 najaarskampioen!

Nadat vorige week de kampioenswedstrijd was afgelast wegens het slechte weer was het nog even onduidelijk of de laatste wedstrijd nog wel gespeeld ging worden. Maar aangezien Engelen ging spelen (en de wedstrijd ook had gewonnen), moest Tricht ook de laatste wedstrijd in gaan halen. En dat werd op zaterdag om 16.00 uur gedaan. Er moest uitgeweken worden naar het vierde veld omdat de wedstrijd van het tweede uitliep. De spanning was van de koppies van de jongens af te lezen en ze begonnen dan ook wat ongemakkelijk aan de wedstrijd. “Gelukkig” haalde de tegenstander de spanning al in de tweede minuut weg want er werd in de 16 een overtreding gemaakt, Milan legde de bal op de stip en schoot ‘m, zoals altijd, netjes in. 1-0  en weg spanning…

De jongens gingen vrijer spelen en de 2-0 had Owen er dan ook snel in liggen, gevolgd door de 3-0 van Tristan. De meegereisde supporters van DSC hadden bij de gegeven penalty nog wel het commentaar dat we een mooi kerstcadeau hadden gekregen, maar na de 3-0 werd er weinig meer gezegd.

Tricht bleef door voetballen en toverde de ene na de andere mooie aanval uit de hoge hoed. Milan loste een mooi afstandsschot maar gelukkig voor DSC hadden ze een prima keeper op doel staan en werd de bal voor het doel weg gebokst.

Omdat onze aanvallers bijna niet te stuiten zijn, werd er weer een overtreding gemaakt in de 16 waardoor Milan weer de bal op de stip kon leggen. Het werd 4-0 en Tricht zat vlak voor rust op rozen. Levi tikte ook nog de 5-0 in en daarmee konden ze rustig aan de rust in gaan.

Wat zeker nog het vermelden waard is dat Mark niet aan het werk is geweest de eerste helft. De verdediging en het middenveld stond, ondanks de kou, lekker te spelen en had geen kind aan DSC.

Na rust kwamen Anthony en Alessio in het veld voor Rick en Joris. De wedstrijd werd verplaatst van het vierde veld naar het kunstgras waar de verlichting ook aan moest, gezien het donkere weer. De spanning wordt nu ondanks de ruime stand wel voelbaar. Er is door sommige ouders een hartstikke mooi spandoek gemaakt en de groene haarverf lag in de voetbaltas te wachten om opgespoten te worden. Het was geen spanning om niet te winnen, maar om eerste te worden in de poule. Dat was voor de meesten lang geleden en sommigen hebben het misschien helemaal nog nooit meegemaakt. Owen maakte nog de 6-0 en Tristan kopte uit een mooie vrije trap de 7-0 in.

Mark had nog 2 fantastische reddingen en wist te voorkomen dat DSC een eretreffer kreeg.

En toen kwam het laatste eindsignaal. Jo15-1 vlogen over het veld net als een aantal kleine Trichtsupporters. Wat een trots kwam er bij iedereen tevoorschijn. En hoewel dit “maar” een najaarscompetitie is, de eerste plaats is ruimschoots gevierd.

En na de winterstop kunnen ze zich gaan opmaken voor een nieuwe competitie, als het goed is een sterkere competitie. En ik denk dat deze jongens dat wel nodig hebben.

Emmylou