Tricht JO15-1 dendert hard door naar winterstop

5 fans

Jo15-1 dendert hard door naar winterstop

Na de winterstop zijn de jo15-1 opnieuw ingedeeld om aan het tweede gedeelte van het seizoen te beginnen. Een opmerkelijke indeling; we waren in de overtuiging ingedeeld te worden bij de besten van de eerste klasse, maar we gingen met Theole (laatste geworden in onze competitie) naar een indeling met 10 clubs uit een andere competitie. Op z’n zachts gezegd een rare indeling dus waar eigenlijk niemand iets van begrijpt.

En dit weekend dus de eerste wedstrijd tegen HSSC, de eerste tegenstander uit de beker. Toen een ruime winstpartij, dus de jongens gingen met een “dat doen we wel ff” mentaliteit het veld op. Jeroen was er wegens trieste familie-omstandigheden niet bij maar verder was iedereen aanwezig.

De wedstrijd begon wat rommelig maar de 1-0 lag er al binnen enkele minuten in. Tycho kopte de corner van Rick netjes in. De aanvallers werden steeds goed de diepte in gestuurd maar HSSC hield veel mensen achter de bal. HSSC speelde duidelijk op de counter en kon ook eigenlijk niet heel veel anders.

De 2-0 liet even op zich wachten, maar uitblinker Owen schoot de bal op aangeven van Levi prachtig in. Alessio (met een prachtig schot van afstand), Tristan (kopbal) en nogmaals Owen zorgen ervoor dat het in de rust 5-0 staat.

In de tweede helft wordt er harder gespeeld door de tegenstander en Rick krijgt al gauw te maken met de fysieke gesteldheid van de nummer 12 van de tegenstander. De vrije trap volgt en een hoop schoten op doel, maar naast de uitstekende keeper en een verdediger op de doellijn lijkt het of er ook een engeltje meehelpt want de vele schoten op doel verdwijnen niet achter de keeper.

Even later kan toch de 6-0 op het scorebord genoteerd worden. Rick geeft een geweldige voorzet waar Levi onderdoor gaat, Alessio pikt de bal alsnog op en geeft voor op Tycho, die ‘m hard inschiet.

Levi verzorgde vervolgens nog de 7-0 en Owen frommelde de 8-0 er in.

Een mooie uitslag voor een nieuwe competitiestart. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Theole te wachten en dan kunnen we ons op gaan maken voor onbekende tegenstanders of waar in een ver verleden een keer tegen gespeeld is. In ieder geval niet meer in het Brabantse land maar onder de wolk van Rotterdam.

Emmylou