Tricht JO11-4 en Teisterbanders JO11-2 geven het goede voorbeeld!

10 fans

Zaterdagochtend 11 november, dag van de gekken, en JO11-4 (lees: de E4) moest thuis aantreden tegen Teisterbanders JO11-2 uit Kerk-Avezaath. Het was waterkoud, maar ondanks de onheilspellende vooruitzichten werkte de E4 van VV Tricht de partij droog af.

Na een paar minuten nam VV Tricht al een voorsprong door een doelpunt van Rian van Walderveen. Het vroege doelpunt gaf de burger moet. Gedurende de eerste tien minuten volgde er nog een aantal kansen, deze bleven helaas onbenut. Tricht liet vervolgens Teisterbanders meer en meer in de wedstrijd komen. Tricht liep teveel achteruit en dankzij goede reddingen van Thomas Terpstra, de laatste aanwinst van de E4, bleef Tricht op de been. Echter vlak voor tijd was het raak voor Teisterbanders. De wederom goed keepende Thomas keerde een schot van Teisterbanders, echter deze bal kwam ongelukkig op de knie van Rogier Bosman terecht, waardoor de bal in het doel van Tricht belandde, onfortuinlijk maar helaas… die dingen gebeuren.

Op naar de limonade in de rust en wat steun en tips van de technische staf. Net als een week eerder moest er in de tweede helft wat rechtgezet worden.... en hoe ging dat?

Weer was het Rian van Walderveen die vroeg scoorde. Het ging weer crescendo; en kansen volgden. Enige momenten later was het Jonathan de Ruiter, die wederom een klasse pot speelde, die doorbrak en in duel kwam met de moedig uitkomende keeper van Teisterbanders. De keeper van Teisterbanders won dit duel, maar raakte hierbij jammer genoeg geblesseerd. Na een blessurebehandeling op het veld door de coach van Tricht nam een speler van Teisterbanders de handschoenen over, waarna de keeper in de dug-out verder behandeld werd. We hopen dat hij er snel weer boven op is en gauw weer onder de lat staat!

Vlak na dit incident was het Oisín Brown die voor Tricht de marge vergrootte naar twee, en scoorde de 3-1. Maar in tegenstelling tot de eerste helft ging Tricht nu door, na een splijtende steekbal van Jonathan de Ruiter was het weer Rian van Walderveen die goed op doel afwerkte en voor de 4-1 en zijn derde doelpunt van de dag tekende. Een bekroning van een fantastische wedstrijd.

Teisterbanders bleef knokken een toonde karakter, ondanks het sterk verdedigend werk van de snelle Tessa Rietbergen, het harde werk van Rogier Bosman (die zich de tweede helft goed revancheerde op zijn ongelukkige moment in de eerste helft) en de vele meters die Jonathan de Ruiter heeft afgelegd, scoorde Teisterbanders met een fantastisch schot, een zondagsschot op zaterdag, over de uitstekend keepende Thomas Terpstra. Onhoudbaar en prachtig.

Maar ook het middenveld van Tricht, bestaande uit Ryan Besseling, Megan de Nooijer en terrier Annelot Leusink, stond vandaag z’n mannetje. Door goed mee te verdedigen en omschakelen werden verdere tegendoelpunten voorkomen en stelde ze Rian van Walderveen in staat om nog een keer een strakke pass op Oisín Brown te geven, die na een fluwele voetbeweging tekende voor de 5-2, wat ook de eindstand was.

Het was weer een mooie dag voor de E4, maar het was nog niet voorbij!

Na het nemen van de strafschoppen na de wedstrijd verzocht de trainer/coach van Teisterbanders alle spelers en trainers van zowel Teisterbanders en Tricht om zich te verzamelen. De trainer/coach van Teisterbanders, Eric van den Anker, nam het woord namens zijn spelers en beloonde de spelers van de E4 van Tricht met de Blauwe kaart.

De Blauwe Kaart is een initiatief van de KNVB welke de bewustwording van sportief gedrag op jonge leeftijd moet  verhogen en is voor alle jeugdteams tot en met Onder 13. Na afloop van elke wedstrijd hebben de teams de kans om de tegenstander een Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee het team wordt beloond voor de sportieve wedstrijd. Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden te stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken.

De motivatie van de spelers en de trainer/coach van Teisterbanders was dat de E4 van Tricht, zowel spelers als trainers, de blauwe kaart verdiende omdat - en ik citeer -: ”ze zich sportief hebben opgesteld en dat bij de blessure van onze keeper alle spelers en trainer van Tricht onze keeper hebben geholpen”. Dit gebaar van Teisterbanders wordt zeer gewaardeerd. Tot slot van de ochtend hebben beide teams nog een gezamenlijk foto gemaakt om de drie dubbel sportieve dag een mooi einde te geven.

De E4 van VV Tricht wenst Teisterbanders veel speelplezier en succes in het restant van de competitie!

~ Een insider