Tricht F3 pakt weer een titel!

91 fans

Het was een prachtige, broeierige, zomerse zaterdag. Inclusief het typisch Hollandsche onweer aan het einde van de middag. De F3 van Tricht was naar Culemborg getrokken voor een heerlijk ochtendje voetballen. Samen met de F5 waren we goed vertegenwoordigd op het toernooi van Focus '07. Prachtig weer, goed georganiseerd, weekje rust gehad door HET internationale F1 toernooi en de weersomstandigheden van de week. We waren er helemaal klaar voor!

De eerste wedstrijd was tegen IJFC. Sam moest wegens ziekte verstek laten gaan en Rutger was vanwege trieste familieomstandigheden afwezig. Met enkele nieuwe spelers die van de trainers de kans kregen om zicht te laten zien, begonnen we daarom met Lucas op doel, Jort als laatste man, een 3-mans middenveld met Dylan, Wessel en Timo. En voorin Gyven en Dejan. Matthijs in de wissel. Veel druk naar voren dus. Maar we waren duidelijk nog niet wakker. Want hoewel de tegenstander duidelijk de mindere was, ondanks enkele spelers uit hun naar eigen zeggen E-elftallen, kwamen we niet verder dan een 1-1 (doelpunt door Dejan). In deze poule zouden de nummers 1 en 2 doorgaan naar de kruisfinales (kwartfinale). Onze tweede wedstrijd was tegen Vriendenschaar F2. Een tegenstander waar we dit seizoen al twee keer tegen geoefend hadden. Eén keer verloren (1-0) en een keer gewonnen (3-1) tegen deze ploeg. Onze mannen hadden blijkbaar het zand van Klaas Vaak uit de ogen, want in deze wedstrijd was het gewoon eenrichtingsverkeer. De teller stopte bij 5-0 met doelpunten van Dylan, Timo en Gyven (3x), maar de score had hoger kunnen zijn.

De derde wedstrijd was tegen Focus '07 F3. Ook hier ontspon zich een redelijk eenzijdige wedstrijd. Knap dat de jongens de concentratie hadden weten vast te houden terwijl ze een uur moesten wachten voordat deze wedstrijd kon beginnen. Ook deze wedstrijd eindigde in 5-0 met dit keer doelpunten van Timo, Matthijs, Dejan en Wessel (2x). Voor de laatste poulewedstrijd waren we gewaarschuwd door de trainer van Focus F3: in die wedstrijd tegen Focus F2 zou het wel anders worden. Want die waren zo sterk, dat gingen wij niet winnen! Na doelpunten van Gyven (2x), Wessel en Jort stond er echter 4-0 op het scorebord in ons voordeel. Geen moment in de problemen geweest en we gaan als groepswinnaar naar de kwartfinales!

De nummer twee uit Poule B was Focus F6. We maakten het onszelf onnodig moeilijk tegen deze tegenstander. Desondanks winnen we onze kwartfinale door op de beslissende momenten een beetje meer gas te geven: 2-0 door doelpunten van Dylan en Wessel. We zijn inmiddels gevorderd tot de halve finales! De mindere teams zijn er nu wel uit, dus we kunnen de borst nat maken. Letterlijk graag! Man, man wat een broeierige hitte. Veel drinken en rusten in de schaduw. Dan mogen we aantreden tegen VVIJ F1. Dit is een zware wedstrijd tegen fysiek sterke tegenstanders. Uiteindelijk overwint het technisch verzorgde voetbal van de inzet en vastberadenheid van VVIJ. Met de 1-0 zet Wessel het beslissende doelpunt op het scorebord. Valk voor tijd redt Lucas met een fantastische redding onze overwinning. Vijf wedstrijden geen klap te doen gehad, maar op het moment dat hij er moet staan, slingert hij de bal uit de kruising. We gaan naar de FINALE!!!!

In de finale treffen we Nivo Sparta F6, dat in de strafschoppenreeks BZS F2 uitschakelde. Nivo Sparta F6 is net als onze F3 een schaduwelftal dat op 1e klasse niveau speelt. Het is een spannende wedstrijd, waarbij we een paar keer goed weg komen achterin. Toch hebben we grote delen van de wedstrijd het betere van het spel. Aan het einde van een van deze mooie combinaties staat Dylan die met een halve volley de 1-0 binnen schiet. er volgen nog wat halve kansen over en weer, maar de stand blijft zoals hij is. We hebben gewonnen!!!!

Op naar het laatste toernooi van dit seizoen: volgende week bij UVV.

De reporter.