Tricht A2 wint de 1e wedstrijd!

Zaterdag 23 januari stond de eerste wedstrijd van de nieuwe (halve) competitie op het programma. SC Elshout A1 was de 1e tegenstander en we wisten nog niet goed  wat we konden verwachten. Gelukkig hadden we een nieuwe aanwinst, Stan van Riemsdijk. Dit jonge talent heeft een contract getekend bij Tricht A2 en mocht gelijk zijn beloftes waarmaken door te starten in de basis. Tricht A2 begon met de volgende opstelling:

Ruben

Kenneth        Redouan       Sven

Italo

Yoram                Guus

Tim vS

Stan                          Omar

Tomas

Wissels:

Tim Pels

Bart

De 1e helft begon Tricht scherp aan de wedstrijd. Er werd, ondanks dat er een week niet getraind was, goed rond getikt. Helaas leverde het geen echte kansen op. Duels werden overal op het veld gewonnen en Elshout kwam niet echt aan voetballen toe. Halverwege de 1e helft kregen ze echter toch twee kansen omdat er verkeerd gedekt werd en niet goed mee terug verdedigd. Elshout miste dus twee 100% kansen, dus Tricht mag zich over z’n hart strijken. Bart kwam ondertussen in het veld voor Omar. Daarna probeerde Tricht nog wat uit te halen door wat schoten van Tim vS die over gingen, een mooie voorzet van Bart op Stan die hem net niet bereikte en een mooie 1 op 1 kans van Tomas waar de keeper van Elshout nog net tussen zat.

Begin 2e helft begon Tricht weer scherp na wat tactische wijzigingen. Tim Pels was in het veld gekomen voor Guus, waardoor Stan en Tim Pels wisselde van positie. Tricht was gevaarlijk in de aanval, het middenveld zette Elshout goed vast achterin en de verdediging stond ijzersterk ballen weg te rammen. In de 55e minuut schoot Tim vS, na de bal lang in bezit te hebben gehad, vanaf een meter of 25 in de linker winkelhaak, prachtgoal die 1-0. Tricht ging sterk verder en 10 minuten later schoot Tim hard en laag in de rechter onderhoek, 2-0. Elshout werd wat agressiever en Tricht liet zich wat meeslepen. Tricht wist nog wel een mooie kans te creëren, maar Tim vS probeerde het zelf in plaats van af te leggen waardoor de 3-0 uitbleef. Zo werd het een spelletje wie de meeste slimme overtredingen kon maken met zo af en toe een rake tik die eigenlijk met rood had moeten eindigen. Zo kwamen Guus en Kenneth goed weg na een flinke overtreding en Sven was de ongelukkige. Hij veroorzaakte een penalty waardoor Elshout terug kon komen tot 2-1. De centrale verdediger van Elshout stond opeens als extra spits voorin waardoor Tricht met moeite de bal uit de goal kon houden. Zo waren de laatste minuten spannend, maar door goed verdedigend werk van Redouan, Italo, Kenneth, Sven, Guus en Yoram wist Tricht de voorsprong in de laatste minuten te behouden.

De eerste 3 punten van het (halve) seizoen zijn binnen en dat werd goed gevierd met een kratje bier in de kleedkamer (Bedankt Bas) en een gezellige naborrel in de kantine. Aankomende week staat de uit-wedstrijd tegen Rhelico A1 op het programma. Afgelopen seizoenshelft wist Tricht niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel, eens kijken wat we nu tegen ze kunnen uitrichten!

Yoram