Tricht A1 deelt de punten met Sliedrecht

103 fans

Tricht A1 speelde zaterdag tegen een oude bekende, Sliedrecht A1. Vorig seizoen werd er maar liefst 5 x tegen elkaar gespeeld in competitie, beker en nacompetitie. Deze wedstrijden waren een garantie voor doelpunten en beide teams waren altijd aan elkaar gewaagd (op 15 minuten na!!!).

Vorig seizoen ging het om de bovenste plaatsen, nu was het een wedstrijd tussen de nr 7 en 8. Tim en Gijs-Piet waren nog niet inzetbaar vanwege blessures. Met alleen Timo als reserve werd om 12.00 uur afgetrapt in Tricht. Al na 2 minuten raakte Freek ongelukkig geblesseerd aan zijn enkel. Timo was zijn vervanger en we waren direct door onze wisselspelers heen. De A2 speelde op het veld naast ons en gelukkig was Joram bereid om op de bank plaats te nemen. Bedankt daarvoor. Achterin was het toch even zoeken en Sliedrecht profiteerde door een fout van Floris genadeloos af te straffen. Kort daarna schoot Shurnel, de beste speler van Sliedrecht een vrije trap prachtig in de kruising zodat we weer al snel op een 2-0 achterstond kwamen.

Naarmate de 1e helft vorderde kwam Tricht wat meer grip op de wedstrijd. 1x werd de paal geraakt door Gerjan en een aantal mogelijkheden werden door ons zelf om zeep geholpen door onnauwkeurigheid of het maken van de verkeerde keuze. Al met al was deze eerste helft gewoon erg slecht en was de 0-2 ruststand een logisch gevolg.

In de rust duidelijke afspraken gemaakt hoe we de 2e helft zouden spelen. Een aantal omzettingen werd gedaan en zo werd begonnen aan de inhaalrace. Binnen een minuut was het Gerjan die gevaarlijk was met een kopbal maar helaas belandde ook deze inzet op de paal. Toch was het wachten op een doelpunt. Sliedrecht kwam er steeds minder vaak uit en beperkte zich met name op de lange bal op de snelle Shurnel.

Tricht kreeg veel vrije trappen en hoekschoppen te nemen en waar dit vorig seizoen weinig gevaar opleverde door de lengte en fysieke kracht van Sliedrecht, was dit nu andersom. Uit een vrije trap vanaf de zijkant was het Rick van Haarlem die bij de 2e paal het hoofd vond van Gerjan (1-2). Tricht ging door op zoek naar de gelijkmaker en weer kwam deze uit een vrije trap. Nu was het Floris die de rebound inkopte (2-2).

Tricht ging op zoek naar de overwinning maar weer werd tot 2 x toe het houtwerk geraakt. Uit een tegenaanval was het Sliedrecht dat de kans kreeg om op voorsprong te komen vanaf de strafschopstip. Rick van Soelen maakte een lichte overtreding en de spits ging gewillig naar de grond. Eerlijk is eerlijk, je kan de strafschop geven omdat je op die plek de scheidsrechter niet in de gelegenheid moet brengen om te kunnen fluiten voor een overtreding. De strafschop werd hard en niet eens zo slecht ingeschoten, maar Ruben voorkwam met een geweldige reflex de voorsprong van Sliedrecht.

Inmiddels was Joram van de A2 ingevallen voor Timo. Het laatste kwartier kon het werkelijk alle kanten op. Tricht drong meer aan en had via Gerjan een mooie kans, maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant redde Ruben nog 2 x fraai. Met name de hard ingeschoten vrije trap werd mooi uit de hoek gedoken. Tricht werd nog een aantal keer gevaarlijk uit vrije trappen van Matti maar, met soms kunst en vliegwerk, kon Sliedrecht een doelpunt voorkomen.

In de laatste minuut ontsnapte Tricht echter nog aan een nederlaag toen weer Shurnel de buitenkant van de paal raakte.

Al met al een terechte uitslag waarbij je na de 2-2 het gevoel hebt dat je de wedstrijd zeker gaat winnen, maar waar het doelpunt aan het einde van de wedstrijd net zo goed aan de andere kant had kunnen vallen. Voor het publiek was de 1e helft niet om aan te zien, maar dit werd de 2e helft ruimschoots goedgemaakt. Een compliment voor het hele team hoe de 2e helft is gestreden voor elke meter en we de wedstrijd hebben kunnen kantelen.

De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. van Hoogdalem die een prima wedstrijd floot en aangaf genoten te hebben van het tempo en de sportieve strijd van met name de 2e helft. De sympathieke gasten uit Sliedrecht wensen we succes in het vervolg van de competitie en we zien elkaar over een aantal maanden weer in Sliedrecht.

De bekerwedstrijd van komende woensdag tegen Oranje Wit is uitgesteld naar woensdag 11 december. Komende zaterdag spelen we om 12.00 uur wederom thuis, dan tegen de nummer 3 van de ranglijst, De Alblas A1. Het is te hopen dat de blessure van Freek meevalt en dat Tim weer kan aansluiten volgende week. Ook Gijs-Piet is op de weg terug maar deze wedstrijd komt voor hem nog te vroeg.

Ruwin