Tricht 4 Herfstdip te boven?

49 fans

Herfst! Aan alles was het te zien, proeven, ruiken en te voelen dat het herfst is. Zo sta je in het zonnetje zo valt de regen op je knarretje. Herfst, herfstbok, herfstdip, herbstmeister, herfsttinten zomaar wat dingen die je door het hoofd schieten tijdens dit jaargetijde maar ook is dit natuurlijk de periode waarbij niet enkel de eikels vallen maar ook de eerste trainers van hun voetstuk. Na de toch wat wisselvallige periode die de helden doormaken was het de laatste dagen de vraag of Peter de tweede grote naam na Frank de Boer zou zijn die zijn biezen kan pakken. Peter is natuurlijk een groentje in het vak en heeft hoog ingezet door direct dit sterrenteam als eerste klus aan te nemen. Hij moet weten dat de spelersgroep achter hem staat maar het bestuur voelt de hete adem van de paparazzi in de nek. Bijna wekelijks staat er tegenwoordig een vernietigend stuk in de Gelderlander. Maar mooi om te zien is dat tegenwoordig Ajax en PSV onze kunst afkijkt en spelers die niet meelopen in de pas terug zetten naar het 2e. Tricht 4 doet dit al jaren en is zelfs nog een stuk strenger. Het 4e heeft immers jaren geleden al voordat Rick van Soelen maar 1 minuut bij ons had gespeeld al teruggezet naar het 2e.

Terug naar vandaag, zonder Sander, die de rollercoaster van het 4e in de steek liet voor een ritje in het Carnaval Festival van de Efteling en Bomber die zich mentaal moest voorbereiden op de 1/42 marathon van Beusichem morgen, mochten we aantreden tegen Hardinxveld 9. Een team wat voor aanvang nog net boven ons stond.

Peter zat met zijn handen in het haar want hij heeft een waar spitsenprobleem. Normaal gesproken is Timo spits nummer één maar de bal wil er maar niet in. Dit werkt dusdanig door in zijn hoofd dat hij al weken buiten het voetbal om zijn kamer niet meer uitkomt, zich niet meer scheert en serieus nadenkt om over te stappen naar het kantklossen. Peter heeft hem deze week in contact gebracht met Ted Troost die al eerder naam maakte als Haptonoom tijdens het EK 88. De andere spits klopt nadrukkelijk op de deur en scoort op woensdagavond aan de lopende band. Toch koos hij helaas voor Timo.

Doordat Sander er niet was mocht Jasper zijn taak vervullen en dames en heren ik weet dat dit totaal ongewoon is maar soms kan het even niet anders, ik moet afwijken van mijn structuur, ik moet eventjes gek doen, ik moet het even over tactiek hebben. Wij hebben namelijk een dingetje bedacht, Wij spelen ons vertrouwde 4-3-3 spelletje maar nu komt het dames en heren, we schuiven onze voorstopper wat door waardoor we meer van ons eigen doel af spelen en vroeg druk zetten. Dit lijkt goed te werken want zo wisten we vorige week al een punt te pakken tegen de nr 2. Sander was die voorstopper en nu moest Jasper dat doen. Nou na een kwartier zag ik Peter al zijn spulletjes pakken en trok hij wat wit weg. Man man die Captain van ons kan best een bal wegwerken hoor maar nu moest hij echt gaan voetballen. Die viel even lelijk door de mand.

Toch begon het na een kwartiertje steeds wat beter te lopen en ontstonden de eerste kansen. Timo liep alleen op de keeper af en vanaf een meter of vijftig hoorde je hem denken; links? rechts? stiften? uitspelen? het werd recht in de handen van de keeper. De andere spits rook zijn kans! Niet veel later wist hij dan toch de keeper te verslaan en viel er een last van die jongen af. Ted Troost wordt bedankt en kan weer verder.

Na rust verder met dezelfde elf en startte de helden zowaar fel. Direct een kans en niet veel later rondde Arnold af en kwam er een lach op Peter zijn gezicht. De andere spits mocht gaan warmlopen en dit was voor Timo het teken om zijn voeten te laten spreken, een zelfde situatie als de eerste helft en weer zagen we hem denken maar nu hoe hij het zou gaan vieren want zonder probleem schoot hij zijn 2e binnen. Arnold wilde niet achterblijven en schoot ook nog maar eens op doel en het werd pijnlijk duidelijk dat de keeper vroeger eigenlijk helemaal niet op voetbal wilde en liever was gaan vissen maar toch van zijn fanatieke vader moest. En zoals met zoveel slechte voetballers werd hij toen maar op doel gezet. Uiteindelijk komt het dan toch nog goed want wederom mocht hij de bal uit het netje vissen.

Inmiddels was de andere spits ook in het veld gekomen en niet voor Timo maar voor Bram. Opeens zag Peter het, Bram is de echt waardeloze voorhoede speler waardoor mijn situatie zo nijpend is geweest de afgelopen periode. Eruit met die gast! Gelukkig is Bram niet zo moeilijk en zit hij liever op het bankje met zijn vriendje.

Timo voelde zich hier zo goed bij dat hij nogmaals wist te scoren!

Een geweldige 5-0 overwinning voor de helden!

Volgende week naar Asperen. We hoeven pas om 17:15 dus moeders, ze zijn wat later thuis!

Gerhard