Tricht 4 breekt door zone 2 + 3 en wint!

Tricht 4 breekt door zone 2 + 3 en wint!

Vandaag de zogenaamde 6 punten wedstrijd tegen concurrent Schelluinen 3, zoals vorige week al aangegeven is dit een nieuwe klant in een bekende winkel. Na de feestavond van vrijdagavond, waarbij sommige steunpilaren helaas net zo goed de maat wisten te houden met de muziek als met de drank, was het nog maar even afwachten of iedereen even fit aan de aftrap zou verschijnen. Gelukkig bleek onze aanvoerder expres tot 2 uur te zijn gebleven om te kijken of iedereen op tijd naar huis zou gaan, daarbij is hij denk ik wel onze laatst aanwezige ploeggenoot uit het oog verloren die al om 23.00 de kantine verliet...

Leidsman voor vandaag is groot fan van Tricht 4, Jeroen Brouwer. Nadat hij een knap een punt haalde met de JO19-1 kon hij niet wachten om zijn idolen te fluiten. Grote dankbaarheid vanuit Tricht 4 voor Jeroen, daar we vrijdagmiddag nog geen scheidsrechter hadden en we dankzij hem in ieder geval gewoon konden voetballen. Helaas voor Jeroen was Ruben er helaas niet bij vandaag net als nog uitgeschakelde Jon. Na zijn kapbeweging, extra attentie voor de woordgrap, voor Tricht 3 hebben we Jon helaas niet meer in actie gezien voor Tricht 4. Daarnaast had Tim na zijn doelpunt + assist van vorige week een tijdelijke promotie gemaakt naar Tricht 3, helaas blijkt Tim beter te gedijen onder de vleugels van Stam dan die van Bas. De opstelling: Roef; Bix, Mike, Mark en Redouan; Stan, WP, Gregory en Niels; Rob en Haan.

Op het schitterende veld 4 begon Schelluinen een stuk beter aan de wedstrijd, vooral in zone 2 en 3 hebben ze duidelijk de overhand. Tricht is in het begin nog zoekende, wat redelijk vreemd is wanneer je eigenlijk al een aantal jaar met elkaar voetbalt maar toch worden er nagenoeg geen kansen weggegeven. Langzaam maar zeker komen we iets beter in de wedstrijd en wanneer Haan er dan een keer bij is, weet je dat nagenoeg elke kans raak is en zo geschiedde. De eerste beste kans werd vakkundig door Haan in de korte hoek afgerond, 1-0. Dat deze keeper sowieso vrees had voor de korte hoek bleek wel bij de 2-0 die op bijna identieke wijze werd binnen geschoten door wederom Haan. Het slotakkoord van de 1e helft was uiteindelijk voor Stan die op bekeken wijze de bal, voor de verandering, in de verre hoek schoot.

Tijdens de rust werd er al voorzichtig gedroomd over de voetbalplaatjesactie, dat elke overwinning een pakje plaatjes op zou leveren; Dat zijn nog eens winstpremies! Dit zou ons toch niet meer kunnen ontgaan!

Om meteen aan alle onzekerheid een einde te maken besliste fervent plaatjesverzamelaar Haan vrijwel direct na rust de wedstrijd. Vanaf de achterlijn frommelde hij de bal op onnavolgbare wijze, in de korte hoek uiteraard, achter de keeper. Op zondag zocht onze reporter de doelpuntenmaker op voor meer uitleg:

Reporter: ‘Remco, wat gebeurde er precies bij het vierde doelpunt?’

Remco: ‘Ik wilde, onzelfzuchtig als ik ben, de bal eigenlijk voorgeven maar hij verdween in de korte hoek’.

Reporter: ‘Oke, bedankt voor je tijd’.

Kort hierna kwam Tonny het veld in voor Gregory, die ook al een helft had meegespeeld bij Tricht 3, en verving Bas Niels. Kort na zijn invalbeurt besliste Tonny de wedstrijd met een droge schuiver, niet echt in de korte maar ook weer niet in de verre hoek, de wedstrijd. Een 5-0 voorsprong met nog enkele minuten te gaan leek voor leider Stam een veilige marge om ook Marcel Boer weer een keer aan het grote werk te laten ruiken, en zo geschiedde.

Waar normaal gesproken Bas de cijfers uitdeelt, werd ons optreden door Stam beoordeeld met een 7+! Dat gecombineerd met de beloofde voetbalplaatjes en William die de muziek begeleidt in de 3e helft; veel mooier zal het niet gaan worden! Heeft u voor volgende week nog niets in de agenda staan? Haast u dan naar de lokale VVV toe voor een retourtje + hotelovernachting Meteren, volgende week staat om 15.00 uur de klassieker van de Betuwe op het menu: Meteren 3 – Tricht 4. Aansluitend zal DJ Scheur de kantine van Meteren voorzien van wat stevige deuntjes om de derby, met hopelijk 3 punten, te vieren. Tot volgende week!