Tricht 3 verliest eerste competitieduel met 1-2

Vandaag was dan eindelijk de dag waar de mannen van het 3e zo lang naar hadden uitgekeken. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen stond op het programma. Het 2e elftal van het Waalwijkse WSC was vandaag de tegenstander. Omdat wij niet in de beker actief waren en behalve een internationale pot geen oefenwedstrijden gespeeld hadden was dit voor ons pas de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Op het 4e veld werd er om 12:45 dan eindelijk afgetrapt, met de opstelling zoals die op het blaadje te zien is. In de openingsfase van de wedstrijd was gelijk te zien dat de gasten al wat meer wedstrijden met elkaar hadden samengespeeld dan wij. Ze hadden meer balbezit en ook de eerste kansen van de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben mochten zij een corner nemen. Hier was duidelijk op getrained en via de hak van een WSC-speler belandde de bal uiteindelijk achter gelegenheidsdoelman Enrico van Ommeren. Enkele minuten later volgde ook de 0-2. Na een mooie aanval vanaf links werd de bal door een WSC-speler hard in de korte hoek geschoten.

De 0-2 leek voor Tricht een wake-up call, aangezien er daarna plots wel gevoetbald werd. Het balbezit was veel meer voor Tricht en dit resulteerde ook in kansen. Eerst was er een kans via Max van Zadelhoff die vanaf de middenlijn met de bal op het doel afsprintte en deze vlak voor de zestien afgaf aan collegaspits Thijs van Elteren, waar hij eigenlijk voor eigen succes had moeten gaan. Het schot van Thijs werd door de keeper over de lat getikt. Enkele minuten later was het Yorick de Jongh met een vrije schietkans vanaf een meter of 10, maar zijn schot werd door de keeper op de paal getikt. Aan de andere kant kreeg WSC nog een kans en schoten ze opnieuw in de korte hoek, maar keeper Enrico van Ommeren trad reddend op. De opstomende linksback Sebastiaan van de Wetering en rechtsmidden Daan IJzerman zorgden nog voor veel gevaar over de flanken, en ook via corners en verre inworpen van aanvoerder Bjorn Hol was Tricht nog enkele malen dreigend. Dit alles resulteerde echter niet in een goal waardoor de 0-2 op het scorebord voor rust onveranderd bleef.

In de rust werd Thomas van den Heuvel gewisseld voor Sil van den Brand, die door de uitreiking van zijn Propedeuse maar één keer getraind had. Speler/trainer Bas Gradisen kwam in de ploeg voor Thijs van Elteren. Met deze verse krachten ging Tricht verder waar ze aan het einde van de 1e helft gebleven waren, namelijk het domineren van de wedstrijd. Achterin stond het als een huis met Enrico op doel, Redouan links centraal en Sil rechts centraal. De uitploeg kwam in de tweede helft dan ook nauwelijks meer tot echte kansen. De backs (Sebastiaan en Harm) werkten hard en stoomden ook veelvuldig op langs de zijlijn.

Tricht bleef domineren en kreeg diverse mogelijkheden, maar wist zichzelf pas na ruim een uur te belonen met een doelpunt. Linker centrale verdediger Redouan Rahali die steeds meer naar voren schoof, kreeg de bal op zo’n 20 meter van het doel voor zijn voeten en haalde verwoestend hard uit. Na deze 1-2 bleef Tricht aanvallen en creeërde het nog diverse kansen. Harm Blaauw raakte met een afstandsschot nog de lat, en een schot van wederom Redouan werd door de keeper gered.

De Braziliaanse dribbelaar Icaro Vinicius Santos Moreira kwam vervolgens de laatste 20 minuten nog in het veld voor Max van Zadelhoff, waardoor alle wissels gebruikt waren. Hierna kreeg echter eerst Harm last, maar die moest doorspelen omdat er niet meer gewisseld mocht worden. Vervolgens kreeg ook Daan IJzerman nog een trap. Daantje kon echt niet verder en dus moesten we met tien man de wedstrijd afmaken. Ook met slechts tien man speelden we beter dan de tegenstander, maar tot de gelijkmaker resulteerde dit helaas niet. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af, wat de eerste nederlaag van het seizoen betekende voor het nieuwe 3e elftal. Wij hopen ons volgend weekend te kunnen revancheren in Zaltbommel, waar Nivo Sparta 3 de tegenstander zal zijn.