Tricht 3 boekt eerste overwinning!

Fanzone

omhoog
19 users have voted.

Zaterdag 9 november, een dag voor in de boeken voor het 'nieuwe' Tricht 3. De competitie is al enige tijd van start gegaan en Tricht 3 bungelt al enige tijd onderaan. De voorgaande zaterdagen viel het allemaal net niet onze kant uit, voetballend deden we leuk mee, complimenten kregen we, bier werd gedronken, punten bleven achter. Tijd voor verandering.

De jonge honden moesten opstaan en van zich af bijten, punten moesten behaald worden. Dit mochten zij laten zien tegen MVV'58 2. De derbywedstrijd uit de competitie zaterdag 3e klasse - G. In de beker heeft Tricht 2 onderleiding van de kleine kale snuiterd mogen warm draaien tegen MVV'58 2. Hier liep het nog niet helemaal je van het en oogde MVV'58 2 een geduchte tegenstander. Dat was de reden dat er bij een hoop van onze jongens het vertrouwen niet al te hoog lag. Tricht 4, het team met de ervaren spelers, wil ons graag in de 3e klasse behouden zodat zij volgend jaar niet weer het 3e worden. Vandaar dat zij ons iedere week steunen met een aantal leenspelers. Vandaag deden Robbert 'Roef/Roffa' van Ooijen en Tim 'De Griek' van Steenis met ons mee de 1e helft.

De 1e helft begon, op dat moment kregen we door dat de wind toch wat harder aanstond dan we dachten. Dit leidde er toe dat Meteren met veel lange ballen over de verdediging heen gevaarlijk voor de uitstekende keeper, Patrick 'Baloon Baloon' van der Koppel, kwam. Het was niet alleen een richtingsverkeer, ook wij creëerde kansen, een aantal verre inworpen van specialist Bjorn 'Holleeder' Hol zorgde voor dreiging en ook een schot van Tim van Steenis ging net voorlangs. In de 12e minuut zorgde Wessel 'Bouwmens' Uiterwaal uiteindelijk voor de 0-1. Vervolgens was MVV'58 2 fel aanzet, zij domineerde het middenveld en werden steeds gevaarlijker. De 1-1 viel uiteindelijk in de 30e minuut toen de slap spelende Sil 'of the fire' van den Brand een bal over de breedte wilde openen maar onderschept werd. De spits trok de bal voor waar vervolgens de nummer 10 binnen kopte. 1-1.

2e helft: Het spel werd wat meer op het middenveld gespeeld. Tricht ging wat meer voetballen, iets wat ze in de 1e helft totaal niet deden. Daarnaast kwam er wat meer ruimte tussen de linies van meteren te liggen waardoor wij vaker via een steekpass de spitsen konden bedienen. Dit leidde tot meerdere kansen voor onder andere de ingevallen Vinicius 'The Brazilian Skiller' Santos Moreira, Wessel en ook Maikel 'de 12e man' Blom schoot bijna een bal over het vangnet met zijn linker. Uiteindelijk viel de 1-2 dan toch, Wessel kreeg de bal ingespeeld, draaide weg en schoot de bal rustig strak in de kruising. Alsof het niks was. Dit leidde tot de 1-2 overwinning uit bij Meteren, de eerste van vele zullen we maar zeggen.

Het feest werd gevierd en we kijken uit naar volgende week zaterdag waar wij om 12.30 thuis spelen tegen de nr. 5 van de ranglijst, OSC'45 2. Wij hopen jullie graag daar te zien!
#tricht3gaantnooitverloren #eerste3punten