Tapaszaterdag bij Tricht X

Tapaszaterdag bij uw helden.

Om, de voor ons ongebruikelijke tijd, half drie mochten de knapen van Tricht X aan de bak tegen Vuren. Al weken is het ‘Leiden in last’ als het gaat om de resultaten. Oké, er werd gewonnen van MVV maar er werd ook dik verloren van MEC, Herovina en dan was er natuurlijk vorige week de blamage tegen 10 man van GVV. Schijnbaar zijn er belangrijkere zaken binnen de vereniging want vanuit het bestuur blijft het angstvallig stil als het gaat om de positie van Jasper. Al was het vandaag wel de voorzitter zelf die na de wedstrijd in onze kleedkamer stond. Dat had een andere reden maar daar over later meer. De gehele ochtend bleef mijn telefoon maar oplichten, de groepsapp explodeerde bijna van het aantal klaagberichten over de kou. Er werd verzocht om dekentjes, wantjes, wollenonderbroeken en flesjes rum. Ondanks de Global Warming was het kwik toch al snel gedaald tot 0 graden en dat is voor onze prinsjes blijkbaar toch wat te koud. Van moeders kregen ze het advies om laagjes te dragen. Even dacht het publiek dat ‘de Tank’ op doel stond maar het was toch echt Jerry die onder de lat stond. Hij had alleen zoveel laagjes aangedaan dat hij bijna 2 keer zo groot leek te zijn. Op het mooi gerenoveerde kunstgras bleek het najaarszonnetje toch goed zijn best te doen en liepen de koppen tijdens de warming up al snel paars aan. Van alle voorzorgsmaatregelen bleef eigenlijk alleen de rum nog gewenst. De wedstrijd begon vrij aardig maar verviel al snel in oude  vallen. En dat is op zich best knap op een kunstgrasveld. Zoals de koptekst al verraadt was het dus tapaszaterdag en dan worden er speciale mannen aan het team toegevoegd. Enrico van Ommeren mocht vandaag meedoen en niet geheel toevallig is deze jongen kok van beroep. Het was goed te zien dat hij niet zoveel meters maakt in de keuken want na 2 sprintjes zochten zijn handjes al de knieën op om op te steunen. Maar met de nodige rustmomentjes wist hij toch nog een keer te excelleren en schoot van een metertje of 20 de bal zo in de winkelhaak. Dit doelpunt verdiende eigenlijk een groter podium dan dit gezapige potje in de Kelderklasse. In de rust een paar tactische omzettingen van coach Jasper. En zoals zo vaak gaat het fout als hij weer een meesterplan bedenkt. Vuren stond dan ook al snel met 1-2 voor. Gelukkig voor Hakkert heeft hij de beschikking over een zelfregulerende selectie die de opdrachten kunnen loslaten en de schade meestal beperkt kunnen houden. Bram wist de 2-2 te maken. Toen kwam het moment van onze Guus. Deze linkspoot zette even een panna, akka en sleep in een beweging neer en zag dat de keeper net iets te ver voor zijn doel stond. Vanaf de zijlijn schoot hij de bal in de verre hoek over de verbouwereerde keeper heen. Iedereen van Vuren was er van overtuigd dat het was bedoeld als voorzet maar een ieder die Tricht X een beetje volgt weet natuurlijk wel beter.  Toen scheidsrechter Louis van Oort de wedstrijd met 3 krachtige fluitsignalen beëindigde was de vreugde groot. Eindelijk weer winst. De vreugde werd nog groter toen we de kleedkamer in kwamen. Iedereen had de opdracht gekregen om wat te eten mee te nemen. De tafel was bijna te klein voor onder andere; gevulde eieren, 4 soorten gehaktballetjes, wraps, augurk met snijworst, rookkaas/salami, broodjes shoarma, toastjes met iets vies er op, kipnuggets, Brownie, Gazpacho, sandwiches en olijven. Tja, zoals we al vaker zeggen; zolang het maar niets met voetbal te maken heeft dan zijn we er goed in.  De voorzitter kwam waarschijnlijk op de geur af en met zijn mond vol sprak hij zijn vertrouwen uit over Jasper. Dat hij daarbij eiste dat wij maandag bij de ALV ook ons vertrouwen uitspreken over het huidige bestuur nemen we voor lief.

Gerhard