Sterk Tricht wint met 4-0

Tricht speelde zaterdag thuis tegen Drechtstreek een sterke partij en behaalde na een 1-0 ruststand een ruime en verdiende 4-0 overwinning. Arjan Hakkert opende vlak voor rust de score. Na de thee zorgde Marijn Bransen voor het volgende doelpunt en maakte Tim van Dijken nog twee goals. Tricht klom zo naar de tiende plaats en nam ruim afstand van de gevarenzone in de tweede klasse.

Voor rust kreeg Tricht al in het begin via Ramon van Soelen en Tim van Dijken mooie kansen op een voorsprong. De afwerking was echter nog niet zuiver genoeg. Ook Pepijn Lambregts mikte te hoog. Na een half uur kreeg Drechtstreek na een inworp zijn enige kans maar keeper Nicky Janssen voorkwam dat de jonge spits Ties van Aggelen scoorde. Tricht bleef echter sterker en tweemaal moest Drechtstreek, onder meer na een inzet van Rani Abouna, op de doellijn redden. Op slag van rust nam Tricht eindelijk de dikverdiende voorsprong. Na een overtreding tegen de fraai solerende Tim van Dijken kreeg de thuisclub op 25 meter van het Papendrechtse doel een vrije trap, waaruit Arjan Hakkert de bal prachtig om de muur heen in de hoek kromde: 1-0.

Ook na de thee startte Tricht voortvarend. Net na een corrigerende spelerswissel bij de gasten liep Tricht ruim een kwartier na de rust tot 2-0 uit. Uit een pass van Tim van Dijken tilde topscorer Marijn Bransen de bal mooi over de uitgelopen keeper heen: 2-0. Al zijn zestiende competitiegoal. Bij Tricht kwam daarna Robin de Raadt als eerste verse kracht binnen de lijnen. In de 73e minuut bediende Marijn Bransen fraai de meelopende Tim van Dijken die keurig de 3-0 in doel wipte. Met inmiddels Harm van Brenk als tweede verse kracht maakte Tricht er in 83e minuut ook nog eens 4-0 van. Weer scoorde Tim van Dijken, ditmaal na een prima aanval op aangeven van Marijn Bransen; dat was 4-0. Bijna had Tricht vlak voor tijd nogmaals gescoord maar de keeper van de gasten haalde een inzet van Robin de Raadt, die drie man voorbij was gegaan, nog fraai uit de kruising. De goed leidende scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek gaf beide teams één gele kaart. Bij Tricht trof dit Rani Abouna die daardoor voor één duel geschorst zal zijn. Die eerstvolgende competitiematch voor Tricht is op zaterdag 12 mei in Woudrichem. Voordien oefent Tricht nog op donderdag 2 mei in Asperen en op dinsdag 7 mei in Tiel tegen Theole.