Sterk optreden Tricht D2

De eerste echte koude zaterdag was een feit. Veel regen vooraf en eigenlijk al rekening gehouden dat de wedstrijd van de VVTricht D2 tegen Kerkwijk D1 zou worden afgelast. Waarschijnlijk heeft onze keurmeester niet in de gaten gehad wat voor wedstrijd het zou kunnen worden, daar er ik Kerkwijk voor iedere meter werd gevochten. Begin van de morgen stonden we op papier nog voor het hoofdveld, maar aangekomen op Crayensteijn was dit verzet naar veld 3, en dacht ik even dat we vandaag zwemwedstrijden zouden hebben. Nog voor dat de wedstrijd begon, was Thom gewend aan het water en voelde zich als een vis in het doel op veld 3. Het Wiel zou jaloers geweest zijn over de hoeveelheid liters water die in het doel gebied stonden!

De wedstijd ging door! Met dank aan Thijs en Matthijs van de E2 hadden we een twaalf koppige selectie. Timo ging met de selectie van de D1 mee om ook daar aan de elf selectie spelers te kunnen komen. Na het inlopen en schieten op veld 3, werd er uiteindelijk toch groen licht gegeven om op veld 1 te spelen. Uiteraard werd dit bij zowel de spelers van Tricht en Kerkwijk met veel gejuich ontvangen en dit betekende ook dat er wat meer toeschouwers naar de wedstrijd kwamen kijken die zich verschansde onder het afdak bij de kleedkamers. Gelukkig maar, want Kerkwijk had wel degelijk een grote schare aan supporters meegenomen om dit varkentje wel eens te wassen want uiteindelijk was het in Kerkwijk een zeer aantrekkelijke wedstrijd die alle kanten had op kunnen vallen en waar de VVTricht D2 uiteindelijk met 2-4 wist te winnen. Overigens stond de tweede plaats ook nog op het spel, want bij winst zou Kerkwijk deze weer overnemen van Tricht. Dus al met al de moeite waard om er eens lekker voor te gaan zitten bij deze wedstrijd.

Natuurlijk werd de wedstrijd voorafgegaan met een minuut stilte om ook weer stil te staan bij wat er afgelopen week gebeurd was. Een goed fluitende scheidsrechter, Jesper, gaf om 10.35 uur het startschot voor de wedstrijd. Af en toe vielen er wat spetters en door de wind was het best fris. Hier en daar zag je wat koude gezichten maar de meeste hadden het niet echt koud omdat, zoals eerder al aangegeven, ze gelijk aan de bak moesten. Met een basis plaats voor Thijs en het debut van Matthijs werd Kerkwijk vastgezet. Helaas waren sommige wat onrustig aan de bal waardoor er wel wat onnodig balverlies werd geleden. Hierdoor werden we niet echt gevaarlijk. Maar ook door het goed verdedigen van onze kant kon ook Kerkwijk niet echt een kans afdwingen. Joran, Anthony, Bram en gelegenheids back Ian bleven eenvoudig overeind en Thom kreeg het steeds kouder. Toch ging Kerkwijk, met name op het middenveld wat beter voetballen en werd de linkerspits steeds vaker opgezocht. Bram had zijn handen vol aan hem, en mocht hij er dan toch voorbij komen gaf Joran goed rugdekking. Maar wij hebben Vince! Net toen Kerkwijk dacht dat zij wel eens zouden kunnen gaan scoren was het Vince die de diepte werd ingestuurd door Ayman. Veel sneller dan zijn directe tegenstander liep hij alleen op de keeper af. 1 - 0. Misschien niet helemaal verdiend op dat moment maar het was wel lekker en het smaakte naar meer! Na de aftrap werd er weer druk naar voren gezet en er kwamen snel achter elkaar 2 kansen. Helaas werden beide gemist. De derde was wel raak. De bal onderschept door Matthijs, onze gelegenheids linkshalf, speelde de bal naar Sebastian en deze gaf een diepte pass naar Vince. Thijs mee opkomend over rechts stond vrij en dat zag Vince ook. 2 - 0 door Thijs. Even leek het dat we met nog een grotere uitslag de rust in zouden gaan ware het niet dat Kerkwijk na de 2 - 0 wat beter begon te voetballen en dat Tricht in 1 keer niet meer tegen de wind in kon voetballen. Alle ballen vanuit de verdediging werden ingeleverd. Uiteindelijk werd de bal weer weggegeven, Bram gleed uit en het Thom was kansloos. 2 - 1. Dit was de ruststand.

In de rust werd Matthijs gewisseld voor Luan. Luan werd linksback en Ian schoof door naar de half. Verder was het wel duidelijk dat we meer moesten vechten om de drie punten in Tricht te houden. Met dit advies werd begonnen aan de tweede helft. Anthony ging zich persoonlijk bemoeien met hun beste man, en moet zeggen dat door de inzet van Anthony deze tegenstander niets meer heeft kunnen laten zien in de tweede helft, super. Er werd gevochten voor iedere meter en wat we in de eerste helft veel vergaten was dat we in de tweede helft rustiger aan de bal waren waardoor er goed werd samen gespeeld. Het veld werd optimaal gebruikt. Kerkwijk kwam er de eerste 10 minuten niet aan te pas. Thijs, Sebastiaan, Ayman en Ian waren nu wel de baas op het middenveld. Bij de eerste hoekschop ging Joran mee naar voren. Sebastiaan legde de bal pan klaar op het hoofd van Joran. 3 - 1. Hierna kregen we nog twee mogelijkheden uit een hoekschop maar zo'n beetje de hele selectie van Kerkwijk verdedigde Vince en Joran. Met nog 12 minuten te gaan werd Daaf gewisseld voor Matthijs. Daaf deze week ziek geweest was leeggespeeld en Matthijs mocht het eens proberen op zijn stekkie die hij bij de E2 vervuld. Meteen zag je dat dit ook zijn plaats is. Hij kreeg de bal aangespeeld en met een lange rush waar hij afrekende met 2 tegenstanders belandde zijn inzet in de armen van de keeper. De laatste vijf minuten werd Kerkwijk nog een aantal keren gevaarlijk maar zowel Joran en Luan grepen goed in. Het laatste wapen feit was ook van Kerkwijk met een afstandschot op de lat. Onderkant lat en er weer uit, Luan redde van de lijn. Na 90 minuten was Tricht D2 de terechte winnaar. Complimenten aan het hele team. Veel inzet en strijd waardoor de 3 punten in Tricht bleven en de tweede plaats bijna een feit is.

De derde helft was ook nog eens gezellig. Geen alcohol maar de eerste D2 voetbalplaatjes ruilmiddag werd in de kantine gehouden. Super gedaan!

De trainer