Shirtje ruilen met de KNVB!

Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Hij begon met 250 pioniers, tegenwoordig telt het voetbal 1,2 miljoen leden en is het volksport nummer één. KNVB viert dit seizoen 2019/’20 het 130 jarig bestaan. Om het bijzondere jubileum te vieren heeft de KNVB een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. KNVB wil door het alom bekende ritueel van ‘shirtje ruilen’ dat alle shirts uit Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist. Zaterdagmiddag vond dit moment plaats bij VV Tricht. Op de foto de uitwisseling van de shirtjes door Dhr. Gruido Bel namens de KNVB en Han van Hattem, penningmeester VV Tricht, onder toezicht van de pupil van de week Luca van Hemert. Het unieke 130 jaar voetbalshirt van de KNVB zal een bijzondere plaats in de kantine van VV Tricht krijgen.