Schouder uit de kom, bloedneus en een half kratje bier

Na de afgelasting van vorige week voor de wedstrijd tegen Vuren 2, staat voor vandaag de wedstrijd tegen Herovina 2 op het programma. Het is inderdaad een heerlijke competitie (al missen we Brakel stiekem wel…)! Herovina 2 is een ploeg waar we al enkele jaren tegen voetballen met vaak goede resultaten, geheel tegen Trichts’ traditie in. Ieder jaar als we daar uit spelen, vaak in november of december, krijg ik spontaan kippenvel als ik die schitterende woontorens aan de skyline van Herwijnen zie opdoemen. Voordat we deze zien, hebben we  door over de welbekende Graaf Reinaldweg te rijden ook buurtverenigingen Haaften en A.S.H. mogen aanschouwen, wat een heerlijke opwarmer voor deze klassieker.

Helaas ook vandaag weer een hoop afwezigen waaronder de al langer uitgeschakelde Sjaak. Die heeft het vroeger zo vaak op zijn heupen gehad, dat ie daar nu dus last van heeft. Dat noemt men tegenwoordig ‘een slachtoffer van zijn eigen succes’. Daarnaast ook geen Bix, Jon, Haan, Ruben en Stan. Helaas blijkt nu ook Wolter in ieder geval tot de winterstop uitgeschakeld door een vinger die momenteel nog het meeste weg heeft van een koevoet. Gelukkig is daar dan nog altijd John Hak die ons te hulp wilt schieten en vanuit 3 versterkten Tristan en Thomas de equipe die ook vandaag weer onder de bezielende leiding staat van Marco Stam. De opstelling:

Roef; John, Mark, Mike, Redouan; Tristan, WP, Rob, Niels; Tonny en Gregory. Op de bank beginnen Tim, Thomas en Boer.

Ondanks de weinig inspirerende warming-up op een ouderwets erbarmelijk veld starten we goed aan de wedstrijd. De opbouw verloopt goed en doordat iedereen hieraan actief meedoet weten we elke keer de vrije man te vinden. Dit levert in de eerste tien minuten al enkele kansen op helaas komt Tonny niet goed uit voor de goal en pareert de gezond uitziende keeper een kopbal van WP. Omdat wij als team gek zijn van voetbal dooddoeners besloten we de daad maar bij het woord te voegen; ‘Als je zelf niet scoort, dan valt die aan de andere kant’, 0-1. Na een fout op het middenveld tijdens de opbouw scoort Herovina, met de Graaf Reinaldweg in het zicht, de onterechte 1-0. Hierdoor raakten we, zo ervaren als we zijn, toch van slag en luttele minuten later lag zelfs de 2-0 al in het netje. Een splijtende steekpass vanuit het middenveld zet de spits 1 op 1, helaas moest Roef uitkomen tot buiten de 16 want in de 16 meter zijn dit soort ballen vaak een prooi voor hem.

Ondertussen had Tonnaldinho het veld helaas al moeten verlaten. Na een sliding van de getalenteerde back van Herovina, met de bijnaam Elvis en iets teveel vuur in de sloffen, kwam Tonny verkeerd terecht en moest hij vervangen worden voor Thomas. Dit was ook direct een fikse streep door de rekening van Tricht 4, daar John, WP en Niels helaas in de rust het schitterende strijdtoneel moesten verlaten vanwege het afzwemmen van de kids. Dat dit allemaal tegelijkertijd plaats zou vinden met de Sinterklaasintocht zullen we dan maar toeval noemen. Nu was het met 11 man al een taaitaaie dobber maar dit zou met 10 man nog een lastigere klus worden.

Besloten werd om achterin 1 op 1 te gaan spelen, Mike en Mark zouden doorschuiven naar het centrale middenveld met Rob en Gregory voorin. Hoewel ze bij Herovina inmiddels dachten alles al gezien te hebben, wij ook overigens, werden ze verrast door deze (on)bewuste man minder tactiek. Achterin wonnen Thomas, Boer en Redouan veel duels en via de nog fitte Tim en onhoudbare Tristan aan de zijkant konden we zelfs af en toe aan aanvallen denken. Dit leverde tien minuten na rust een grote kans op voor Rob die na goed doorzetten oog in oog met de keeper naast schoot. Niet veel later een 1-2tje tussen Mike en Gregory maar jammer genoeg heeft Gregory nog nooit van buiten de 16 gescoord (volgens zichzelf) en om nu in Herwijnen een einde te maken aan deze traditie ging zelfs hem te ver. Helaas wisten we de aansluitingstreffer niet te maken en moesten we na 60 minuten als team zelfs helemaal de wedstrijd staken. Met gevaar voor eigen leven wilde Mark een hoge pass onderscheppen maar dit leverde een frontale botsing op tussen zijn neus en de bal. Dit leverde een niet te stelpen bloedneus op.

Na kort overleg tussen de vermakelijke scheidsrechter (‘Als jullie beter gaan voetballen, krijg je ook betere scheidsrechters’) en de aanvoerder van Herovina besloten we maar om het hierbij te laten en snel te gaan zorgen voor de innerlijke mens al leverde dit ook geen hoogtepunt op. Het failliet van deze middag zat hem dan nog het meeste verscholen in het halve kratje bier na afloop, veel meer hadden we ook niet nodig…