Ruime nederlaag deert Tricht niet.

5 fans

Pelikaan-Tricht 4-0

TRICHT – Tricht speelde zaterdag in Zwijndrecht een verdienstelijke wedstrijd maar Pelikaan was beter en behaalde na een 2-0 ruststand een regelmatige 4-0 overwinning. Deze ruime nederlaag deerde Tricht echter weinig want rivaal SV Meerkerk verloor ook en blijft zo negen punten bij Tricht achter. Komende zaterdag zal Tricht thuis tegen SV Meerkerk in de onderste regionen van de tweede klasse haar slag moeten slaan om nog veiliger te komen.

Met veel inzet begon Tricht zaterdag nog goed maar een fysiek sterker en technisch vaardiger Pelikaan was beter en nam al na acht minuten met 1-0 de leiding. Diagonaal mikte Adilson de Barros die vroege openingsgoal binnen: 1-0. Tricht had het lastig maar vooral de puike keeper Nicky Janssen hield de gasten goed op de been. Hij redde na een voorzet van Jordy van Buren bij een schot van Anouar Saïd en werkte ook een schot van Rowdy Nossent uit de bovenhoek. Tricht stelde er pas na een half uur een weggekopte voorzet van Leonardo Aguiar tegenover. Pelikaan domineerde evenwel en Tricht bofte dat een door iedereen gemiste voorzet van Jermain Bebrout voorlangs ging. Uit een corner kwam Pelikaan na 34 minuten verdiend toch op 2-0. Anouar Saïd kopte raak: 2-0. Bij een schot van Bebrout bracht verdediger Mitchel van der Plaat voor Tricht in de doelmond redding. Vlak voor rust probeerde Tricht het nog met een ver schot van René van Soelen maar de bal ging net naast.

Na de pauze startte Tricht veelbelovend doch Pelikaan-keeper Jeroen de Veij greep tweemaal goed in. Eerst bij een hoge corner en daarna bij een schot van Marijn Bransen. De bezoekers kwamen echter kracht tekort om Pelikaan echt in problemen te brengen. Trichts keeper Nicky Janssen greep bij diverse hoge corners steeds goed in maar elf minuten na de thee moest hij toch voor de derde keer capituleren. Uit een voorzet van Bebrout maakte Anouar Saïd toen zijn tweede doelpunt van de middag. Even later kwam Sven van Maurik als eerste verse kracht binnen de lijnen. Een kwartier later zou Kevin van Burk dit voorbeeld volgen. Zelfs een eretreffer was Tricht zaterdag niet gegund want René van Soelen schoot net naast en Gerjan van Haarlem mikte uit een corner van Sven van Maurik te hoog. Na een botsing tussen Ramon van Soelen en Bart van Muijen had de Pelikaan-speler zich inmiddels geblesseerd moeten laten vervangen. In de 70e minuut liep de thuisclub tot 4-0 uit doordat Adilson de Barros zijn tweede doelpunt in de korte hoek schoot. Het restant van de partij was natuurlijk een formaliteit. Een schot van René van Soelen werd geblokt en een vrije trap van Sven van Maurik belandde in de muur. Bij een vrije trap van Sharog Susani voorkwam keeper Nicky Janssen in de slotfase nog dat de nederlaag van Tricht nog hoger uitviel. Zo bleef het 4-0 tot het slotsignaal van de goed leidende Zeeuwse arbiter Ngoumout, die in het faire duel helemaal geen kaarten nodig had. Pelikaan blijft zo in de race voor deelname aan de promotie-nacompetitie en voor Tricht blijft het zaak zo snel mogelijk in veilige haven te geraken.

Opstelling Tricht. Doel Nicky Janssen. Veld spelers: Achter Mitchel van der Plaat, Gerjan van Haarlem, Rick van Gameren( Kevin van Burk) Rani Abouna, Ruben Lambregts, midden en voor: Arjan Hakkert, Ramon van Soelen, René van Soelen en Leonardo Aquiar(Sven van Maurik) Marijn Bransen Wisselspelers. Keeper Patrick van der Koppel, spelers, Rick van Haarlem.

Staf: Trainer Marcel van Steenis en Marco Hol. Keepers trainer Ben van Baaren. Leider Mario van Gelderen Verzorgers Roef van der Poel en Theunis Vissers Begeleiding: voor Tricht assistent scheidsrechter André Wahl,  Scheidsrechter J.Ngoumout uit s, Gravenpolder