Pupillenscheidsrechter worden?

Fanzone

omhoog
18 users have voted.

Je bent 12 jaar of ouder en het lijkt je gaaf pupillenwedstrijden te leiden? Meld je dan via email aan voor de opleiding 'Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter' via algemeenbestuur@vvtricht.nl

Bij voldoende deelnemers gaan we deze cursus bij onze club organiseren. Met deze opleiding wordt de spelbegeleider/pupillenscheidsrechter bijgebracht hoe hij/zij wedstrijden kan begeleiden zodat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. En dat begint al bij allerjongste jeugd.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

Pupillenwedstrijden op een zodanige manier begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren.

Het fluiten van wedstrijden bij de pupillen O8, O9 en O10 die 6 tegen 6 spelen.

Het fluiten van de wedstrijden van O11 en O12.

Het leren van de spelregels.

Vorm

De opleiding is opgezet volgens het principe van 'blended learning': je leert tijdens de cursusavonden, in de praktijk en door middel van een app op je telefoon of tablet. Het opleidingsdeel van de cursus bestaat uit 2 theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur. Het ervaringsdeel, tussen de beide bijeenkomsten, bestaat uit 2 stagewedstrijden bij jouw eigen vereniging. Tijdens de opleiding krijg je om de vier dagen via de app een aantal quizvragen voorgelegd. Deze kan je beantwoorden wanneer het jou uitkomt; dit kost je maar een paar minuten. 

Opleidingsdeel

Twee bijeenkomsten á 2,5 uur: 5 uur

Zelfstudie en opdrachten: 5 uur

Ervaringsdeel

Twee stagewedstrijden: 2 uur