MVP zat gefrustreerd op de bank tijdens de Bitterballen Cup !

Achteraf de MVP zat gerustreerd op de bank ! Of je het nou de Olieboolen wedstrijd of Bitterballen Cup wil noemen, dat maakt voor het Trichtse kader niets uit. De wedstrijd tegen de JO19 mag gewoon niet verloren worden. Alle middelen zijn toegestaan, en dat was ook in 2020 zeker het geval. Medespelers heb je nodig om een elftal op het veld te brengen. We hadden ook nog iemand uit Blauwlappen City gevraagd of hij de coaching op zich wilde nemen. Die mocht bepalen wie er mochten starten. De achteraf MVP mocht plaats nemen op de bank samen met nog 4 gelukkige !! Rick van Gameren mocht zijn rentree maken na een hele lange tijd blessureleed. Als assitent scheidsrechter deed hij dat de eerste helft meer dan verdienstelijk. Nu even over de wedstrijd:

Na 20 minuten stonden ZE met 3-0 achter, omdat de achteraf MVP op de bank zat. Toen de coach R. W. uit C. besloot om de toen nog niet MVP in te zetten, toen was de Amster over de dam !!! Toen de goed leidende scheidsrechter ons een strafschop gaf, wilde de speler die tot dat moment niet 1 keer een bal had aangeraakt hem nemen, maar toen stond de nog niet MVP op en eiste de bal op ( zo Dijke, die kan je in je zak steken !!! ). De MVP in wording schoot de bal, met zijn dodelijke linkse been, strak langs de paal, 1-3. Niet lang daarna schoot die ongeschoren bladaap uit de buurt van Everdingen ook nog de 2-3 binnen. Twan van toorn was inmiddels gewisseld, omdat hij weigerde de bal voor leeg goal binnen te schieten. Zijn beloning was een beschamende afgang naar de dugout.

In de rust geen warme thee, maar voor de meeste een flesje met inhoud, en een bord met bitterballen van Kwekkeboom.

De coach greep niet in in de rust, maar chancede niet het winning team !!! De JO19 had hun kruid verschoten in de eerste helft, en werd niet echt meer gevaarlijk. De 3-3 viel al vrij snel. Herman, nu zonder skies onder zijn voetbalschoenen, gaf de bal op Tim Schook die de 3-3 maakte. Het kader kreeg wat kansen, maar gescoord werd er (bijna) niet meer. De MVP zat weer op de bank ( echt onbegrijpelijk ), maar kreeg als bonus speler toch nog de kans om de 4-4 te gaan maken. In de laatste minuut werd hij door Thomas Zadelhoff tegen het kunstgras " geslagen ", gelukkig zag dat de onpartijdige ref het en IK kreeg de kans om voor de 2e keer van de stip te scoren. Bij de aanloop keek ik even naar rechts, en daar stond die ongeschoren bladaap uit de omgeving van Everdingen, Hij knikt naar mij en ik wist genoeg. Wij als Ajax supporters weten dan precies wat de bedoeling is. Ik tikte de bal iets naar voren, Jeroen liep NET op tijd in en trok de bal terug op de MVP, en die schoot de bal ONHOUDBAAR binnen, 4-4. De scheids floot bijna gelijk daarna af. Normaal gesproken zouden dan pingels volgen om een winnaar aan te wijzen, maar dat wilde wij de JO19 niet aan doen. De BITTERBALLEN CUP gaat nu naar het kader, omdat zij toch een 3-0 achterstand goed wisten te maken.

Bij deze wil ik Gerrit, Marcel, Twan, Sil, Tim, Luke, Jeroen, Bas, Herman, Juliaan, Thijs, Roland, Patrick, Rick en Harm bedanken om mij de gelegenheid te geven om de MVP van de Bitterballen Cup te worden. Ik zal dit nooit vergeten.