Mooie overwinning Tricht JO 15-1 tegen ODC JO 15-1

3 fans

Kaartenregen in zinderende wedstrijd

Zaterdagochtend, er staat een gure wind. Wij staan ons als supporters af te vragen waarom sjaals, handschoenen en mutsen thuis zijn gebleven als de talenten van jo15-1 in shirtjes met korte mouwen het hoofdveld op komen gelopen. Alsof ze van te voren wisten dat het een verhitte pot voetbal zou worden, want dat werd het.

Met de gebruikelijke elf werd vandaag afgetrapt onder leiding van een KNVB-scheidsrechter.

Strijden tegen de nummer 3 van de wedstrijd om de nummer 1 bij te houden. Engelen staat namelijk op plaats 1, maar Tricht heeft een wedstrijd minder gespeeld en 2 dozijn doelpunten meer. ODC zou vast komen strijden om de aansluiting te blijven behouden, en dat strijden deden ze. Beide teams streden direct vanaf de aftrap waarbij ODC duidelijk op een harde manier de duels inging. De eerste kans voor Tricht deed zich voor na een ferme overtreding op Levi, net buiten het strafschopgebied. Rick mocht aanliggen, maar schoot veel te slap. En dat zien we veel in het begin van de eerste helft. Er wordt ontzettend goed gevoetbald en gecombineerd, maar de afwerking is slordig en slap. En daar heeft de grote en goede keeper steeds antwoord op.

Ondertussen wordt het spel aan Trichtse zijde beter en beter. Er wordt op los gecombineerd en de tegenstander moet steeds harder optreden om het geweldige spel een halt toe te roepen. De eerste gele kaart wordt gegeven na een harde overtreding op het middenveld. En hoewel de bank van de tegenstander karig gevuld is, er komt een hoop geluid vanuit de dug out.

Ondertussen staat onze verdediging als een huis en is de communicatie tussen Mark en de achterhoede nog nooit zo goed geweest.

De overtredingen aan de zijde van de bezoekers stapelen zich op en de irritatie ook. Na weer een overtreding op Levi mag Tycho op de rand van de 16 aanleggen voor een vrije trap. Met een prachtig schot krult hij ‘m in de hoek en staat Tricht vlak voor rust verdiend op een 1-0 voorsprong.

Direct na de rust kreeg ODC een vrije trap welke gelukkig net naast ging. ODC werd wat sterker maar verviel ook direct weer in het schoppen en duwen van de eerste helft.  Toen de spits het ook nog nodig vond om met twee gestrekte benen in te glijden op Mark stond alles en iedereen weer in vuur en vlam.

Owen werd naar de kant gehaald en Antonie Kardol kwam zeer verdienstelijk in het veld.

Tricht wordt weer sterker en laat zich weinig intimideren door het harde spel. De mooie acties en aanvallen beginnen weer te komen en ODC moet weer steeds aan de handrem trekken. Een discutabel buitenspeldoelpunt wordt helaas voor onze jongens afgekeurd, maar even later is het toch raak. Na een mooie actie van Levi kan Tycho vrij inschieten en maakt de verlossende 2-0.

Sebastiaan is inmiddels in het veld gekomen voor Milan en ook hij speelt een goede wedstrijd. Zoekt gelijk de aanval op en is meerdere malen voor het doel te vinden. Na een schot op doel van Anthony v/d Heuvel staat Sebas goed opgesteld voor de rebound en zo komt tricht op 3-0.

Vlak voor het eindsignaal scoorde ODC nog de 3-1 en dat had de verdediging van Tricht niet verdiend. Het stond vandaag als een huis en dat was in alles te zien. Uitblinkers waren vandaag Joris, die zijn lastige tegenstander geen centimeter gaf, en Levi die overal op het veld te vinden was.

Een fantastische wedstrijd en absoluut kampioen waardig!

Emmylou