Kostbare 2 - 1 zege voor Tricht

8 fans

Tricht-Hardinxveld 2-1

TRICHT – Tricht behaalde zaterdag in de tweede klasse thuis tegen Hardinxveld een kostbare 2-1 overwinning. Dankzij deze zege klom Tricht met nu acht punten net boven de streep in de gevarenzone. Hardinxveld zag zijn herstel gestuit en is momenteel alleen voorlaatste met vijf winstpunten. Komende zaterdag speelt Tricht in Papendrecht tegen het goed debuterende Drechtstreek.

Na een weinig opwindend begin was Tricht na ruim een kwartier het eerst gevaarlijk. Kevin van de Bergh schoot toen vanaf twintig meter tegen de paal. Het spel voor rust was overigens niet best en lange tijd leek alles op een 0-0 pauzestand te wijzen. Door een versterkte defensie kwam Tricht ditmaal verdedigend niet in grote problemen. Offensief konden een vrije trap van Sven van Maurik en een schot van Marijn Bransen het matige duel voor Tricht echter ook niet openbreken. Kort voor de pauze nam Tricht toch de leiding. Uit een voorzet van Arjan Hakkert schoot Marijn Bransen toen 1-0 binnen. Dat was al zijn vijfde competitiegoal. Bij het begin van de tweede helft bleek Kevin van Burk bij Tricht vervangen door Rani Abouna. Vlak na de thee voorkwam Trichts keeper Nicky Janssen bij een strakke vrije trap de gelijkmaker. Voor de thuisclub belandde een vrije trap van Sven van Maurik op de vuisten van keeper Marc Koning en mikte René van Soelen uit een voorzet van Bransen te hoog. Hardinxveld kreeg ook een serieuze kans maar Michael Visser kopte naast. Ook een schot van de bezoekers was te hoog.

Slotfase

In de spannende slotfase redde keeper Nicky Janssen voor de thuisclub tweemaal. Eerst in de hoek bij een goed schot van Danny van de Bout en daarna ook bij de rebound. Net na de vervanging van doelpuntmaker Bransen voor invaller Leonardo Aguiar vergrootte Tricht in de 85e minuut de marge tot 2-0. Uit een voorzet van Ramon van Soelen schoot broer René van Soelen in doch keeper Koning redde eerst nog. De bal kwam evenwel op links bij Ruben Lambregts die alsnog doel trof: 2-0. Invaller Leonardo Aguiar miste pal nadien een unieke kans op een derde doelpunt van Tricht toen hij alleen op de keeper af mocht gaan. Ilias Mazyani was de derde verse kracht bij Tricht dat de winst binnen leek te hebben.

Ophef

Een erg curieus doelpunt van Hardinxveld in de 90e minuut bracht echter nog veel spanning en vooral ophef. Vanwege een blessurebehandeling voor Kevin van de Bergh werkte Tricht de bal over de zijlijn. Hardinxveld gaf de bal bij de inworp echter niet terug aan de thuisclub want in plaats daarvan schoot Michael Visser de bal pardoes in de hoek achter de rustig afwachtende keeper Janssen. De piepjonge Zeeuwse arbiter Rick Sturm uit Oostkapelle moest dat 2-1 doelpunt natuurlijk wel goedkeuren maar het leverde uiteraard veel commotie op. Trichts trainer Marcel van Steenis eiste van zijn collega-trainer van Hardinxveld dat die onsportieve daad meteen goedgemaakt zou worden door Tricht de 3-1 te laten scoren maar daar voelde Hardinxveld niks voor. Na nog twee minuten voetbal kwam met een 2-1 stand toch het einde na een veelbewogen slot, dat ook door de te laat gestarte wedstrijdklok op het scorebord nog voor extra verwarring zorgde. In het tumult na afloop kreeg Hardinxveld-speler Richard Zwakhals nog een rode kaart. Eerder in de wedstrijd zelf hadden vier spelers van Tricht ( Rani Abouna, Arjan Hakkert, Nicky Janssen en Rick van Gameren) en twee spelers van Hardinxveld ( Robert Zwakhals en Danny van de Bout) een gele kaart ontvangen.

Spelers Tricht; Keeper Nicky Jansen, verder Sven van Mourik, Arjan Hakkert, Kevin van Burk(Rani Abouna) Kevin van den Bergh, Ruben Lambregts, René van Soelen( Ilias Mazyani) Ramon van Soelen(Leonardo Aguiar) Rick van Gameren, Tim Hakkert, Marijn Bransen. Reserve keeper Rick van Stijn. Spelers, Wesley van Maurik.

Staf,  Trainer Marcel van Steenis, 2de trainer Marco Hol, keeperstrainer Ben van Baaren, Verzorger Roef van der Poel, Leider Mario van Gelderen.

Scheidsrechter R Sturm uit Oostkapelle                Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.