Knappe overwinning Tricht E1 bij koploper

96 fans

De spelers, begeleiding en supporters hadden het kampioenschap eigenlijk al uit hun hoofd gezet. Maar… de wonderen zijn wellicht de wereld nog niet uit! Vol goede moed togen we dan ook naar Werkendam waar koploper Kozakken Boys op ons wachtte voor de clash van het seizoen. Bij winst zouden we nog een kans maken op het kampioenschap!

Het weer zat ons (maar ook de tegenstander natuurlijk) niet mee. Het goot en het was bitter koud. Maar een goede warming-up hielp onze jongens en meid. Nadat alle ouders in de dug-out gepropt waren en een droog plekje gevonden hadden, begonnen we aan de wedstrijd. Het spel golfde behoorlijk heen en weer, zonder dat er directe grote kansen ontstonden. Kozakken Boys kwam er wel een aantal keer gevaarlijk uit met hun technisch vaardige spelers. Maar ook wij hadden wat kleine mogelijkheden via Bumper, Mees en Milo. Gedurende de eerste helft werd Kozakken Boys wel wat sterker maar wij hadden gelukkig een keeper in topvorm. Jurian hield zijn doel knap schoon!

Rust. Op naar een warme en droge kleedkamer; ook de ouders snakte naar een warme kop koffie. Na rust kwam Tricht gedreven uit de kleedkamer. We waren net een tandje scherper. Onze verdediging met Elise, Jesper, Pieter en Ruben stond als een huis. In deze fase van de wedstrijd was er geen doorkomen aan voor Kozakken Boys. Nadat wij uit een corner al behoorlijk gevaarlijk waren, kwam uiteindelijk in de 10e minuut de beloning voor het harde werken. Mees tikte de bal naar Milo die zich knap vrijspeelde. Daarna twijfelde hij niet en haalde met links uit. De keeper was kansloos: 0 – 1! De laatste 15 minuten was het billenknijpen voor Tricht. Kozakken Boys drong meer en meer aan, maar mede door de kou kwamen ze nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Alle lof ook voor Jurian, die een puike wedstrijd keepte. Deed hij het niet met z’n handen, dan zette hij nog net wel een voetje tegen de bal om de thuisploeg van scoren af te houden. Wij kwamen er ook nog een paar keer gevaarlijk uit maar gelegenheidsspits Jesper en Bink kwamen helaas niet meer tot scoren. En dat hoefde ook niet… want na 2 minuten blessuretijd vond ook de scheidsrechter het welletjes. De overwinning was een feit!

Volgende week spelen wij onze laatste wedstrijd thuis tegen RKTVC. Die moeten we kunnen hebben! Alhoewel, laten we ze zeker niet onderschatten jongens! Bij winst voeren we de druk op Kozakken Boys in ieder geval verder op en wordt de competitie op 12 december beslist in Tiel wanneer zij een inhaalwedstrijd spelen tegen Theole. Ik had het nooit gedacht, maar ik leg m’n zwart-gele pakkie alvast klaar om voor Theole te gaan juichen