Kabouters winnen reusachtig! (3-8)

177 fans

De kleinste helden van de v.v. Tricht waren op het sportpark van Geldermalsen uitgenodigd om aldaar een Derby te spelen tegen de mini’s van GVV. Natuurlijk mochten we daar op het hoofdveld spelen, want onze Galactico’s worden door stad en land nagereden door hordes fans met camera’s en dan wil GVV natuurlijk goed voor de dag komen op social media!

De voorbespreking werd uiterst geconcentreerd beluisterd door de heren, waarbij Rutger de kroon spande wat betreft zelfvertrouwen, want eigenlijk bij elk compliment dat de trainer gaf aan de individuele spelers, zoals goed kunnen dribbelen, hard kunnen schieten of goed kunnen keepen, bleek hij dat allemaal ook al te kunnen! Meneer had ook al nr. 9 aangetrokken van Van Persie!

Tricht had in de thuiswedstrijd een visitekaartje afgegeven door een glorieuze overwinning van 8-2 op dezelfde tegenstander, die hierdoor erg gemotiveerd aan de wedstrijd begon. Ze hielden ons aardig in bedwang; mede door een ijzersterke keeper, anderzijds doordat onze schoten voorlangs gingen. Toch schoot Sam ons op 0-1, nadat de bal plots uit de ‘scrum’ naar buiten kwam voor de voeten van Sam; BAM! Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van GVV; maar net toen GVV er gevaarlijk uitkwam, bleek Julian al een tijdje met z’n hoofd vast te zitten in het net van het doel; op het harde schot had hij dus even geen antwoord!

Een gelijkspel is geen optie natuurlijk voor onze trots en dus werd er even een tandje bijgeschakeld. Tommy ‘de Tank’ liep dwars door drie kleuters van GVV en schoot de bal met keeper en al in het doel. Zoals Rutger in de kleedkamer al had verteld, dat hij ook allang doelpunten kan maken, schoot hij na een mooie rush langs de zijkant, de 1-3 op het scorebord. GVV kwam nog terug in de wedstrijd doordat ‘de heren’ de bal wel rustig achter dachten te laten lopen, maar stil bleef liggen op de achterlijn. De spits van GVV legde heel simpel de bal achter de verbouwereerde Julian. De 2-4 was een prachtig staaltje ‘Ronaldo-Bale’ momentje, want op het moment dat Sam op de keeper afrende, was het Tommy die de smaak van het scoren had geproefd en best zijn tweede in het netje wilde leggen; hij duwde rustig zijn medespeler professioneel van de bal en een-op-een met de keeper schoot hij prachtig hoog in de hoek binnen!

In de rust moet je als trainer van dit sterrengezelschap wel scherp blijven, want anders hadden we de tweede helft ongeveer 4 spelertjes minder in het veld gehad, ze sprintten 25km p/u harder dan in de hele eerste helft alle kanten op behalve de kant van het kleedlokaal.

In de rust hebben de heren even een flinke donderspeech gekregen, want dit was Tricht onwaardig; duels werden niet gewonnen, er werd veel te nonchalant verdedigd, inspeelballen te zacht gespeeld, iedereen ging voor eigen succes en toen ik vroeg wie er als eerste reserve wilde staan, gingen er 5 handen in de lucht!!! (dit is een grapje hoor ouders, voordat jullie de kinderbescherming (weer) bellen?!)

In de tweede helft was er voor GVV geen houden meer aan: Tommy 1x, Sam 1x, Rutger 2x en Lars had vandaag ook bijna z’n eerste goal gemaakt!

De 3e goal van GVV was eigenlijk de schuld van de trainer, want die had toegestaan dat onze keeper (Julian) maar liefst 4 bekertjes ranja in de rust mocht drinken. Je raadt het natuurlijk al; hij moest opeens weg om zijn opgezwollen blaas te legen, waarna hij bij terugkomst zijn handschoenen en keepersshirt nog maar half aanhad en daardoor het vlammende shot van een Geldermalsenaar niet kon tegenhouden. Beetje lullig van het publiek (van onszelf notabene!) om de trainer dan maar compleet uit te staan lachen terwijl hij enorm aan het prutsen is om z’n keeper van het juiste materiaal te voorzien…help dan ff mee joh!

Via de penaltyserie, Julian hield er 6 tegen en wij schoten er 6 in, werd de  eindstand volgens de meerderheid van de Galactico’s…… 4 tegen 14!!

De reporter

Bekijk hier enkele filmbeelden:

Bekijk hier alle foto's:

De selectie bestond vandaag uit: Jorrit Versteegh, Milan van de Berg, Julian Merks, Sam van Dijken, Tommy Korzaan, Rutger de Goei en Lars Vermeulen.