Kabouters Tricht pakken eerste prijs in voetbalcarrière!

183 fans

De jongste telgen van v.v. Tricht mochten vandaag een toernooi spelen tegen andere mini-talenten van Unitas, Haaften en GJS (2x). Zonder onze vedette Tommy De Souza Faria, die zoals altijd te laat van vakantie terug was, Julian, die moest oefenen voor z’n A-diploma en zonder Milan, die met z’n gouden linker been in het tropisch zwemparadijs lag, stonden we met een wel erg jong kabouterteam klaar op de knollentuin van veld-B in Haaften.

De eerste wedstrijd speelden we tegen de thuisclub Haaften, die over kabouters bleken te beschikken, die net zo groot waren als de scheidsrechter zelf en wat onze kabouters ook probeerden, ze liepen dwars door een paar spelers van ons heen op weg naar onze keeper. Het is dat Mika een geweldige pot keepte, anders waren we echt zoek gespeeld. Nu konden we nog een paar mooie goals maken via Rutger; twee maar liefst!

Na nog twee nipte nederlagen tegen respectievelijk GJS MP1 en Unitas, moest de technische leiding al zijn educatieve vaardigheden in de strijdt gooien om de tranen van de wangen te vegen van onze helden, want verliezen kenden ze nog niet, maar met zóveel onrecht hadden ze ook nog niet eerder te kampen gehad in hun prille leventje. Eerst maar eens een zak snoep tevoorschijn getoverd en opeens waren ze weer klaar voor de laatste wedstrijd tegen GJS MP5/6…….de ‘jongste’ tegenstander van vandaag. We speelden echt de pannen van het dak, wat een inzet legden de onze op de woestijnvlakte van veld B1. We scoorden prachtig via Rutger 2x, maar steeds na onze goals, maakte die ene ‘grote reus’ van GJS weer gelijk. Net voor het einde van de wedstrijd schoot Sam de winnende tegen de touwen dacht het massaal toegestroomde publiek, maar helaas duurde de wedstrijd net te lang. Wederom werd er nog 2x vernietigend uitgehaald door die ene jongen van GJS. Kapot van verdriet lagen de jongens op de grond…..eeeuh, oh nee, toch niet……”we kregen toch nog pannenkoeken, trainer?” was het eerste wat ik te horen kreeg!

De beker voor een prachtige 5e plaats, een medaille en het daverende applaus van de andere teams, voelde alsof de Champions League was binnengehaald; enkele kabouters vielen met die gedachte dan ook al om 18.00 uur in slaap!

De Reporter

Bekijk hier de fotoreportage: