JO17-1 winnen weer ruim!

Tricht JO17-1 heeft afgelopen zaterdag maar weer eens aangetoond, tegen een directe concurrent, dat ze eigenlijk te laag op de ranglijst staan met hun 7e positie. In de uitwedstrijd tegen Altena JO17-1 waren onze jongens heer en meester.
De hele eerste helft hebben we slechts 2 kleine kansjes weggegeven, waar we zelf een stuk of 10 kansen hebben gecreëerd.
De 0-1 was een vrije trap van Lex op rechts, die Wouter laag in de verre hoek inkopte. De 0-2 was een vrije trap van Tim, die hem maar weer eens in de kruising draaide. Tim maakte ook de 0-3 doordat hij een breedtepass onderschepte en met links tegendraads inschoot. We kwamen op 0-4 doordat Joran de 16-meter in dribbelde en hij een duw kreeg; de penalty werd door Tim benut. Het mooiste doelpunt kwam van Harm, die op een voorzet van Tim, hoger sprong dan zijn tegenstander en in de verre hoek doel trof met een kopbal.
De tweede helft was een heel ander verhaal, want het leek wel of Altena iets meer blikjes RedBull had genuttigd dan wordt voorgeschreven. Door een communicatiefout tussen Luke en Ramon, kon de spits van Altena verassend 1-5 aantekenen. Het werd erg vervelend in het veld voor onze jongens, maar gelukkig wist de uitstekend leidende scheidsrechter door veel gele kaarten en een rode kaart te trekken de boel nog redelijk in bedwang te houden.

Als coach kan ik alleen maar complimenten maken aan de jongens dat ze zich zo goed hebben ingehouden, want ze werden door natrappen, grove straattaal en vervelende overtredingen constant op de proef gesteld. We hebben de wedstrijd netjes uitgespeeld zonder gele kaarten en zonder blessures, dat was het aller belangrijkste. Soms was de jacht op onze aanvallers gewoon geopend en moesten zij de bal maar uitschieten om een schop te ontwijken.

Erg jammer dat Altena er zo’n vervelende tweede helft van heeft gemaakt, maar trots op de mannen, die nu 4x op rij hebben gewonnen en de weg omhoog hebben gevonden. Van de 7e positie staan we nu 5e…eigenlijk nóg iets te laag!

De Reporter

Ps. Menno, bedankt voor het meespelen!