JO17-1 en de weg omhoog

13 fans

Afgelopen woensdag hebben wij aan het verzoek van Groot-Ammers JO17-1 voldaan door op woensdagavond naar hen af te reizen, omdat zij aanstaande zaterdag geen representatief elftal op konden stellen.

Als dank konden we rekenen op een zeer agressief spelende tegenstander, die meer met onze ledematen en de kwaliteit van ons tenue bezig was dan te proberen om de bal bij elkaar in de voeten te krijgen. Onze jongens beheersten zich buitengewoon goed op de natrappende bewegingen, de irritante duwtjes, het ballen wegtrappen en zuigende tegenstanders.

Het eerste half uur waren we de bovenliggende partij, maar hadden we geen geluk met een kopbal van Harm, een kopbal van Tim, een slechte aanname van Jeffrey en een verkeerd geraakte bal van Dion. We kwamen verdiend op voorsprong door goed doorzetten van Harm, die de bal van de schoen van z’n tegenstander pikte en op volle snelheid de bal hard in de verre hoek punterde (0-1). Daarna hadden we nog een paar kansen gekregen, maar helaas vloog de bal bij het eerste schot op onze goal, door de handen van Ramon (1-1). Het was dan wel een blunder, maar aan de andere kant mocht de opgekomen middenvelder ook wel volledig vrij uithalen?! Ramon zou zijn foutje weer helemaal goed maken, later meer daarover.

Met Joran voor Dion en Owen (JO15-1) voor Jeffrey kwamen we in de tweede helft vroeg op achterstand, doordat Lex werd gepasseerd en de ingevallen spits van Groot-Ammers bij de eerste paal mocht binnentikken. We waren even de kluts kwijt en Groot-Ammers was vastbesloten om de voorsprong niet meer weg te geven door er nog een schepje bovenop te gooien, zonder dat de scheidsrechter ingreep. Voor grove overtredingen werd geen geel getrokken, natrappen werd niet gezien, maar als je voor de 8e keer werd neergehaald, kreeg je wél geel voor ‘praten’?! Helaas zijn we daardoor onze sterspeler kwijt in de eerstvolgende wedstrijd.

Nadat Owen eerst een doelpunt zag afgekeurd wegens vermeend buitenspel, kreeg hij geen penalty nadat hij werd neergetrokken in de 16-meter. De jongens toonden veel veerkracht door tóch te blijven jagen op doelpunten en die viel uit een corner van Joran, die Wouter van dichtbij hoog in het doel werkte. Weer Owen en Tim (2x) kregen daarna nog de kans op de 2-3, maar helaas gingen die pogingen nét naast.
De bevrijdende 2-3 viel gelukkig wel, nadat Tim vanaf de 16-meter diagonaal in de verre hoek schoot….Gerechtigheid!

Groot-Ammers deed er daarna alles aan om toch nog terug in de wedstrijd te komen; alle ballen werden in onze 16-meter gepompt op hun grote spits, maar bijna alles werd wel weggehaald door Arjen, Harm, Rowan Jochem (voor Lex ingevallen) of Luke.
Een grote heldenrol was echter weggelegd voor onze keeper Ramon, die sinds kort keeperstraining van Rian Drost krijgt en dat zie je terug. Eerst pakte hij heldhaftig een bal van de schoen van hun spits en de 2-3 werd eigenhandig door Ramon over de streep getrokken doordat hij een vrije trap schitterend uit de kruising tikte in de 5 minuten van de blessuretijd.

De groep was vandaag een hecht team, dat heeft gevochten voor wat ze waard is; leuk om te zien dat het dubbeltje nu eens de goede kant op is gevallen voor ze! De weg omhoog is gevonden….denken we.

De Reporter