JO11-2 zet goede stap richting kampioenschap!

54 fans

JO11-2 zet goede stap richting kampioenschap!

Afgelopen zaterdag moest de JO11-2 aantreden tegen Haaften. Een belangrijke wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de competitie, waarbij bij winst de koppositie overgenomen kon worden door ons team.

Scheids Jeroen Vermeulen had er zin in en dacht de thuisploeg al gelijk een voordeel te geven, door de wedstrijd te laten beginnen voordat de keeper van de tegenstander in positie was. Teruggefloten door de leiding van de Haaftenaren werd even gewacht en kon de wedstrijd toen beginnen. Het motto was : 2 x 25 minuten vol gas, al was het maar om warm te blijven bij de lage temperaturen op deze zaterdagochtend.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, waarbij ook de sterke aanvallende krachten van Haaften duidelijk van zich lieten spreken. Dit kon nog wel eens lastig worden…. Gelukkig stond keeper Bryan gelijk goed op zijn plek en was hij ook wakker. Daan van Zoelen mocht als eerste voor Tricht proberen het doel te raken, maar zijn schot was nog wat te slapjes. Na 2 minuten was het echter wel raak en wist Daan met een mooi schot de 1-0 te maken. De opluchting bij het team en de leiding was duidelijk voelbaar. Een vroege voorsprong voelde goed voor het team.

Ondertussen ging Haaften ook door in de zoektocht naar een doelpunt. Hoewel Daphne en Timo goed op hun plek stonden om te verdedigen en goed ingrepen, kwamen er toch een paar kansen. Hierbij werd zelfs de lat geraakt werd. Haaften heeft zeker een paar spelers die de bal goed kunnen raken. Tricht begon ondertussen wat zenuwachtiger te spelen, waardoor de passes soms niet aankwamen en de spanning aan de zijlijn toenam. Het zou zo maar eens gelijk kunnen worden, waarna de wedstrijd zou kunnen kantelen.

Na een overtreding mocht Jamie aantreden voor een vrije trap van gevaarlijke afstand. Hoewel zijn voorkeur meestal uitgaat naar een andere ploeg, leek het alsof hij afgelopen donderdag heeft gekeken naar Ajax – Panathinaikos, want het was twee druppels water met de mooie vrije trap van Schöne ! helaas zat hij net niet. Ook kort daarop had Jamie nog een mooie actie, die helaas net links langs het doel gleed.

Ondertussen kreeg ook Varun een paar mooie kansen, van zijn favoriete linkerkant,  maar het ook niet afmaken. Zo ging het team met 1-0 de rust in ging waar het tijd was om even goed op te warmen. .

In het begin van de tweede helft was Bryan iets minder zeker dan we van hem gewend zijn, wat ook zorgde voor wat spannende momenten voor het doel van Tricht. Toch wist ook nu weer Haaften het niet af te maken. Toen Bryan weer op dreef was, kwam er een mooie bal van hem op Jamie, die voorgaf op Levi. Dit was voldoende voor Levi om na het uitkappen van de tegenstander doel te treffen. Een super mooie aanval ! 2-0! De kampioensfriet lag al bijna in de frituur…

Op dat moment leek het team de spirit weer te pakken te hebben. Een mooie voorzet van Coen kwam bij Varun terecht, die op een goede positie de bal toch niet langs de keeper kreeg. Het was Varun niet gegund om zijn verjaardag te vieren met een verdiend doelpunt.

Ook Daan Rekker kreeg tegen het einde van de tweede helft nog een mooie kans, maar kon het ook niet afmaken. De scheids vond het hiermee wel welletjes, het was koud en de eindstand was duidelijk.

Opgelucht vervolgt Tricht JO11-2 de route naar het kampioenschap. De strijd is nog niet gestreden, zo moet volgende week weer uit worden gespeeld tegen ditzelfde Haaften wat het geheel nog erg spannend kan maken. Puntenverlies moet hierin duidelijk worden vermeden om te zorgen dat volgende week de Kampioenstitel al meegenomen kan worden naar Crayenstein!!