Ingezonden bericht van Tony Vos.

8 fans

Bedankt Arnold!

Toen ik begin van deze eeuw vanuit Eindhoven naar Geldermalsen verhuisde voelde ik me helemaal niet thuis in deze streek. Misschien was het goed om me bij het verenigingsleven aan te sluiten dacht ik. Omdat mijn Neefje Bart toen bij Tricht speelde ging ik maar eens bij V.V.Tricht kijken. Van het een kwam het ander en ik was kort daarna trainer van de F4, Jacqueline van Kessel was leidster.

Aan het einde van het seizoen vroeg Arnold mij om Trainer van de D1 te worden, Roel van Kleef was leider. Het was een begin van enkele mooie jaren trainersschap met aardige resultaten.

Vaak stond Arnold in de rust en aan het einde van de wedstrijd aan de rand van het veld te wachten en fronsde zijn gezicht over de spelstijl die ik toen weer verzonnen had. Het leverde soms stevige discussies op, maar zolang de punten in Tricht bleven kon hij me toch moeilijk iets kwalijk nemen.....

Het opvallende aan Arnold was dat hij dit niet deed omdat ik vijf jaar zijn zoon trainde, maar omdat hij gewoon het beste wilde voor het elftal en aanwas voor het 1ste elftal wilde kweken. Hij zag dat er met het spelersmateriaal wat er rond liep meer te halen was en dat gelijk heeft hij toch wel gehaald de afgelopen jaren.

In de kantine ging de discussie dan nog even door, want Arnold was iemand die net als ik niet op zijn mondje gavallen was. Het mooie was dat wat je ook deed het je niet als persoon aangerekend werd, hij respecteerde altijd dat je inzet toonde voor de club.

Zelfkennis had hij ook, hij ging niet vaak mee naar Sven van Maurik kijken bij uitwedstrijden, want hij wilde mij niet voor de voeten lopen. Hij was bang dat hij zich niet kon inhouden langs de lijn.

Sinds een aantal jaren heb ik het trainerschap aan de wilgen gehangen omdat mij dochter een andere sport wilde doen. Het is dan terugkijken op een mooie tijd waarin naast sportieve resultaten, veel vrienschappen zijn ontstaan. Belangrijker nog dat Arnold het begin was van thuisvoelen in deze regio voor mij, waarschijnlijk heeft die het zelf nooit zo door gehad, maar dat kwam omdat hij gewoon zichzelf was. Met Ruwin Verwoert heeft hij min of meer hetzelfde gedaan, die kwam ook blanco binnen bij VV tricht.

Wat zal hij gemist worden, niet alleen bij VV tricht........zijn karakteristieke loopje, luide stem, maar vooral persoonlijkheid.

Tony Vos