Het succes van The First Great Walking Football Tournament.

Fanzone

omhoog
16 users have voted.

Sinds dit jaar voetbaljaar heeft de voetbalvereniging Tricht een Walking Football ploeg. Met alle respect wat oudere mannen, die toch wekelijk tegen een balletje willen trappen. Mannen als Frans van Toorn, Ab Deen, Elias de deugd, Frans en Cock, Peter van Antwerpen, Dirk Pak, Stef van Gelderen en de rest van de talenten, trainen iedere dinsdagavond, en gaan dan de training bespreken onder het genot van een glasje ranja !!! Het leek ons leuk om de jubileumweek ook voor hun wat te doen. Zo is het idee ontstaan voor the great walking football tournament. We begonnen met het aanschrijven van verenigingen die ook zo'n team hebben. Al snel hadden we 13 ploegen op de lijst staan. We hoopte zelfs op 16 ploegen, maar dat was te hoog gegrepen. Van die 13 vielen er ook nog 5 af om allerlei redenen !!! Uiteindelijk moest ik op de dag zelf, rond 17 uur, nog een nieuw programma voor 8 ploegen maken. Het KNMI had die dag iedereen gek gemaakt met codes geel/rood/blauw ect. Achteraf viel het allemaal mee. Martin Toonen, Jan van Arkel en Huib Hol hadden eerder die dag de Mobilights bij de DOVER opgehaald. De Leeuwenstein groep had 3 mobilights beschikbaar gesteld, want normaal gesproken zouden we het qua licht niet redden. Door de laatste afzegging werd het programma ook korter, maar vanaf 9.30 uur hebben we de verlichting toch moeten aanzetten. De goaltjes mochten we van Rhelico lenen, Martin had de velden van lijnen, en pionnetjes voorzien. Om 19 uur waren we helemaal klaar om te beginnen.

 

Door de late afzegging van sv BLC moesten we een ploeg uit poule B verplaatsen naar A. De nieuwe indeling zag er zo uit:

POULE A:

MALUKU OLDSTARS (TIEL)

VV TRICHT

RKC WAALWIJK 2

VV BEESD

POULE B:

RKC WAALWIJK 1

BETUWSE BIKKELS (TIEL)

VRIENDENSCHAAR (CULEMBORG)

DOVO (VEENENDAAL)

 

Alleen bij de eerste 2 wedstrijden hadden we wat te maken met een beetje regen, voor de rest bleef het gewoon droog en de wind viel ook reuze mee !!! In poule A begon Tricht zijn eerste wedstrijd tegen Maluku Oldstars. Dit is een team met Molukse voetballers uit de regio Tiel. Een aantal liepen op sportschoenen, want ze dachten dat het op kunstgras zou zijn, maar ons hoofdveld is op dit moment uitstekend bespeelbaar. Amber Bransen was de spelbegeleider en moest onderscheiden of iets nu versnellen was, of gewoon lopen. Dat val niet altijd mee !!! Geen slidings, zo min mogelijk lichaamelijk contact en de bal moet onder de buik blijven. Uiteindelijk won Tricht zijn eerste wedstrijd met 3-1. RKC 2 was met 4-3 net te sterk voor de mannen van Sjors Wakkermans (Beesd). Omdat DOVO nog vast zat in het verkeer rond Rhenen, speelde een ploeg van Tricht hun eerste wedstrijd. Dat deden ze erg goed, want ze wonnen met 5-2 van Vriendenschaar. RKC 1 en de Betuwse Bikkels ( spelers uit de regio Tiel met o.a. Jaap Jager en Jan Spee ) maakte er een spannende partij van, onder leiding van Roland Vrijhoeven, en kregen een punt na de 3-3. Dezelfde uitslag stond er op het bord in de 2e wedstrijd van Tricht tegen RKC Waalwijk 2. In deze wedstrijd, begeleid door Renate Makkink, zie je dat het er toch wel fel aan toe kan gaan. Beide ploegen hadden nu 4 punten, met nog 1 wedstrijd te gaan. Beesd en Maluku Oldstars waren aan elkaar gewaagd, maar Beesd trok aan het langste eind, 3-2. Herman Hol had zijn handen vol aan de Betuwse Bikkels en Vriendenschaar, maar bleef stoicijns zich zelf !!! DE BB wonnen met 1-0, en ook dezelfde stand bij DOVO ( inmiddels gearriveerd in Tricht ) - RKC 1, in het voordeel van de ploeg uit Waalwijk. In hun laatste poule wedstrijd moesten Tricht en RKC 2 winnen om op de eerste plaats te eindigen. Tricht deed dat met een klinkende 7-2 op het rood/zwart van Beesd. RKC 2 moest hun meerdere erkennen in de Maluku Oldstars, 3-4. In poule B konden nog 3 ploegen op de hoogste trede gaan staan. Vriendenschaar was de enige met nog 0 punten, maar RKC 1 en de Betuwse Bikkels hadden er al 4 en DOVO 3 !!! Beide ploegen met 4 punten wonnen hun wedstrijd, alleen RKC 1 deed dat met ruim verschil ( 6-2 tegen Vriendenschaar ) tegenover de 2-0 van BB tegen DOVO.

Na de poule wedstrijden kon de balans opgemaakt worden. De plaatsingswedstrijden waren vanaf 21.15 uur ingepland en zaggen er zo uit:

(7e en 8e plaats)     BEESD - VRIENDENSCHAAR

(5e en 6e plaats)     MALUKU OLDSTARS - DOVO

(3e en 4e plaats)     RKC WAALWIJK 2 - BETUWSE BIKKELS

(1e en 2e plaats)     TRICHT - RKC WAALWIJK 1

 

Na de bijtank periode volgde deze wedstrijden. De belangstelling bij deze wedstrijden was best goed te noemen. De eerste editie werd goed bezocht. Vriendenschaar ging niet zonder gewonne wedstrijd naar huis. Ze werden 7e na de 3-1 overwinning op Beesd. DOVO won met ruime cijfers van Maluku Oldstars, 4-1. De strijd om het brons werd beslist d.m.v. penalty's. Vanaf de middenlijn proberen de bal in een leeg goal te schieten val nog niet mee. Van de 12 werden er toch nog 3 gemist. De Betuwse Bikkels deden dat 1 keer en werden 3e ( Goed gedaan Jaap, want je stond wel onder druk !!! ). In de finale zaggen wij een gelijk opgaande wedstrijd. Tricht had wel veel scorend vermogen. Elias de deugd ontpopte zich als een echte goalgetter. Volgens mij heeft hij die avond er 8 gemaakt ( daar is hij in zijn echte voetballeven niet in geslaagd ). Tricht won met 2-1 en mocht zich winnaar noemen van The First Great Walking Football Tournament. Om 22.00 uur was dit de eindstand:

1.   TRICHT

2.   RKC WALWIJK 1

3.   BETUWSE BIKKELS

4.   RKC WAALWIJK 2

5.   DOVO

6.   MALUKU OLDSTARS

7.   VRIENDENSCHAAR

8.   BEESD

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216163153049428&set=a.15888924...

 

De organisatie gaat in 2020 ook weer proberen om een vervolg te geven aan dit evenement. Marianne en ik willen alle ploegen bedanken voor hun sportieve inzet en hopen dat ze volgend jaar weer naar ons mooie sportpark Crayestein willen afreizen.Ook willen wij Amber, Renate, Herman en Roland bedanken voor hun begeleidings kwaliteiten. De vv Tricht is er niet alleen voor jong, maar ook voor de ouderen. Forza Tricht !!

 

Marianne Baartmans en Addy IJzerman