F3 gaat onverdiend onderuit bij GJS

F3 gaat onverdiend onderuit bij GJS

De F3 is deze competitie goed begonnen. Hoewel de eerste helft van het jaar alle wedstrijden werden verloren, wist de ploeg de eerst twee wedstrijden na de winterstop verdiend te winnen. Je kunt duidelijk zien dat alle spelers zijn gegroeid in hun spel onder leiding van Hemend en Eline!

Vandaag moest het team aantreden tegen GJS in Dalem. De eerste wedstrijd van het seizoen thuis werd van hen met 3-0 thuis gewonnen, dus vol goede moed reisden we af richting Gorinchem. Er waren vandaag maar 7 spelers en onderweg leken we nog een paar spelers te verliezen die al bij Vuren de snelweg af gingen. Van een strakke discipline in de colonne auto’s was duidelijk geen sprake. Gelukkig wist uiteindelijk iedereen de kleedkamer te vinden.

Vaste keeper Joris en vaste kracht Rogier konden niet meedoen helaas. Op keep begon Krijn in de eerste helft. Toen de scheidsrechter ook aanwezig was kon het spel beginnen. Het was al snel duidelijk dat Tricht het betere spel had. Posities werden goed gehouden en ook wisten de spelers elkaar goed te vinden. Dit resulteerde al snel in een paar aanvallen van Bram en ook Hugo kon tot een schot op doel komen. Dyon was ook sterk op de linkerkant van het veld, waarbij de bal ook vaak Pawan wist te vinden. Dit alles mocht nog niet leiden tot een doelpunt.

Speciale aandacht even voor de man van de wedstrijd aan de kant van Tricht, Lion! Pas net bij het team maar nu al niet meer weg te denken en een echt onderdeel van het team. Vol felheid gaat hij elk duel aan, waarbij hij erg goed de bal weet te veroveren. Meestal volgt hieruit weer een mooie pass, waardoor de aanval verder opgezet kan worden. Ook verdedigend staat hij al een blok beton duidelijk zijn mannetje. Geen speler van GCS was in staat om langs hem te komen. Helemaal top, Lion!

Bij rust was het nog 0-0 en het wachten bleef op het doelpunt van de VV Tricht. In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde en bleef Tricht overheersen. Het team van GJS ging als een zwerm achter de bal aan, wat misschien nog wel lastiger voetballen is dan een team dat beter op zijn plek blijft. Steeds had degene met de bal 4 man om zich heen, wat lastig voetballen was.

Dilano had de keepershandschoenen na de rust overgenomen van Krijn en ging vol energie over tot het verdedigen van de doellijn. Tegen het eind van de wedstrijd werd het duidelijk dat het gebrek aan wissels bij Tricht toch ook zorgde voor extra vermoeidheid ten opzichte van de ploeg uit Dalem. Hoewel nog steeds de betere, kon GJS wel een keer tot dicht bij de goal komen. Een vervelend rollertje glipte langs de verdediging en in het doel. Vreselijk balen en ook niet verdiend….

Hierna kon het tij niet meer worden gekeerd en eindigde de wedstrijd in een onverdiende 1-0 voor GJS. Zo kan het gaan. Je bent de beste, maar om te winnen moet je wel scoren. Complimenten van Hemend in de kleedkamer waren dan ook wel op zijn plaats, waarna iedereen weer de terugreis naar Geldermalsen en Tricht aanvaardde.

Volgende week speelt dit team weer thuis op Crayenstein, waar ze het om 8.30 op zullen nemen tegen Unitas.