F3: eindelijk vakantie…! Het zit er nu dan toch echt op voor dit seizoen.

109 fans

Na 71 (ja, je leest het goed!!!) wedstrijden van Tricht F3 tussen eind augustus 2015 en half juni 2016 zit het seizoen er op. En de pijp is bij de mannen ook echt helemaal leeg. Op naar een welverdiende vakantie dus!

Trainer De Vor gebruikte in 20 competitiewedstrijden en 51 (!) oefen- en toernooiwedstrijden in totaal 19 spelers. Bram, Matthijs en Julian (allen F1) en Timo en Leroy (beiden F2) vulden de plaatsen op bij momenten dat vakanties, verjaardagen, blessures, ziekte en logeerpartijtjes roet in het eten gooiden in de selectie. Hartelijk dank voor jullie inzet en ondersteuning.

Naast eerdergenoemde Timo heeft zich met Lucas (F2) en Ruben (F5) nog een tweetal talentvolle Tricht-spelers uit de eigen jeugd aangediend die getest dienden te worden en een kans verdienden in dit team. Tot slot speelde ook mogelijke nieuwe aanwinst Dylan (teststage van WNC) recent een aantal toernooiwedstrijden mee.  Ik ben benieuwd of Dylan indruk heeft gemaakt op de trainer. En ook of de zaakwaarnemer van Dylan en onze technische staf er uit gaan komen deze transferperiode.

Na de slotdag zal trainer De Vor zijn keuzes voor de selectie van de F1 van seizoen 2016-2017 bekend maken aan de club. Wie gaat er op de transferlijst? Wie krijgt een contractverlenging? Wie wordt er nog aangetrokken? Er doen al verschillende namen de ronde, variërend van Dost tot Ziyech en van Messi tot Ibrahimovic die hier zou willen afbouwen… Maar ook Jonathan de Guzman werd hier recent nog gesignaleerd op Crayenstein. Dat worden nog een paar spannende nachtjes voor de spelers van de F3!

De enige speler met een aflopend contract waarvan we nu al zeker weten dat hij volgend seizoen naar een ander team gaat, is Mats. Als nestor (de enige speler uit 2007) van de verder uit spelers van 2008 en 2009 bestaande F3 gaat hij zijn routine en ervaring inbrengen bij de E-tjes. Welk E-team deze ervaren en betrouwbare verdediger transfervrij opneemt, is op dit moment nog niet bekend. Hij schijnt in de belangstelling te staan van verschillende E-teams. Halverwege het seizoen hebben we helaas ook afscheid genomen van Jorrit, die vanwege een vervelende blessure af moest haken. Een gebroken arm maakte dat hij te lang uit de roulatie was. Hij heeft inmiddels de overstap gemaakt naar het hockey. Succes Jorrit!

In totaal 71 wedstrijden dus. Daarin werd 145 keer gescoord door Tricht F3. In de competitie was Wessel met 17 doelpunten (11 in het najaar, 6 in het voorjaar) de topscorer van het team. Met 33 doelpunten in oefenwedstrijden en toernooien was Gyven de topscorer. Over alle wedstrijden bezien, was Wessel de topscorer met 44 doelpunten.

Met de 3e plaats in de najaarsronde van de competitie, de 1e plaats op het GGZT indoortoernooi, de 3e plaats bij de WinterCup 2016, de 1e plaats op het Lex Brakel toernooi van LRC (waar ook de penalty bokaal werd gewonnen) en de 1e plaats op het toernooi van Focus ‘07 kunnen we terugkijken op een geslaagd seizoen.

Een seizoen dat overwegend in het teken stond van het ontwikkelen van talenten in de aanloop naar een nieuwe generatie F1 die het stokje van de huidige F1, die zich zo keurig handhaafde in de hoofdklasse, moet gaan overnemen. Onderweg werden toch ook nog even een paar mooie prijzen gepakt.

Trainers bedankt! Uiteraard ook alle ouders, broertjes, zusjes en overige supporters: bedankt voor de steun aan dit team. We hebben menig club verbaasd met de hoeveelheid tifosi die we op de been wisten te brengen, ook bij uitwedstrijden. Tot volgend seizoen!

De reporter.