Eerste overwinning op groot veld voor MO15-1

Vandaag speelde onze meiden O15 tegen IFC MO15-2 voor de beker. De meiden speelden voor het eerst op een groot veld. Ze hadden er weinig verwachtingen van en wilden vooral heel erg hun best doen. Uiteraard onder enthousiaste leiding van Gerda en Marc.

De wedstrijd begon wat onrustig, ook de tegenstander leek nog niet zo ervaren op een groot veld dus was het zoeken naar aanvallen. Tricht kwam er een paar keer gevaarlijk uit met goede aanvallen van Noa. In de verdediging stond iedereen goed zijn vrouwtje en kwamen er bijna gaan ballen doorheen. En als er een paar ballen door heen kwamen was Kelly daar goed om deze te stoppen. Zo gingen we de rust in met een 0-0 stand. Het viel de meiden in de rust heel erg mee om op zo’n groot veld te spelen en vonden het nog best wel goed gaan. Met die instelling gingen de meiden ook de tweede helft in.

IFC begon goed aan de tweede helft, er kwamen regelmatig goede aanvallen maar werden niet goed afgemaakt. Zo bleef Tricht mede door het goede verdedigen en keepen goed in de wedstrijd. Doordat ook de tegenstander nog niet zo vaak op groot veld had gespeeld merkten we dat de tegenstander vermoeid raakte. De eerste aanval in de tweede helft van Tricht was meteen raak, Noa maakte de 1-0!. De meiden kregen hier een boost van en gingen ook steeds beter spelen; er werd nog beter overgespeeld en hierdoor kwamen nog meer doelpunten de 2,3 en 4-0 werden ook allemaal gemaakt door Noa. De overwinning was nu met nog 10 minuten te spelen al wel binnen. De tegenstander ging in een wanhoopspoging nog wat wisselen. IFC begon op het einde van de wedstrijd iets beter te spelen en maakte daarmee alsnog een onhoudbaar doelpunt voor Kelly. Al snel werd de wedstrijd afgefloten en was de eindstand 1-4 voor Tricht. Omdat de meiden zo goed hadden gespeeld werden ze getrakteerd bij Mc Donalds.

Maandag weer trainen en volgende week gaan we weer voor een overwinning.

Een supporter