Een zaterdag met MO13-1

Tricht, 7 september 2019
Het is bijna kwart over 9 in de ochtend, de speelsters druppelen binnen om eindelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Er is sprake van gezonde wedstrijdspanning, zowel bij de “ervaren” speelsters, de nieuwe speelsters alsook de coach… de hunkering naar succes, zullen we maar zeggen.

Vorige week zaterdag was een goede dag voor het damesvoetbal in Tricht; Dames 1 pakte een mooi punt in Giessenburg bij Peursum, MO17-1 versloeg in Tricht V.V. Heukelum, MO15-1 legde in Tiel Theole op de pijnbank en ook onze MO13-2 wisten de punten uit Tiel mee te nemen door ook van Theole te winnen…. MO13-1 mocht helaas nog niet aan de bak… maar daar kwam vandaag verandering in!

De meiden van MO13-1 vertrokken vol goede moed naar Haaften. Haaften die vorige week DSS’14 versloegen, is al sinds 10 augustus in training en had dus al een succes gehaald…. Zij waren er voor de wedstrijd in ieder geval klaar voor.

Het fluitsignaal klinkt, de scheidsrechter geeft de bal vrij en Emma brengt de bal vanaf de aftrap in het spel. Onze meiden begonnen furieus, er werd goed gecombineerd en de vrije speelsters werden goed gevonden. De druk werd opgebouwd op het doel van Haaften. Mooie combinaties werden ten toon gespreid, kansen werden gecreëerd en helaas gemist, een doelpunt kon niet uitblijven.

In de 6de minuut is het raak, Britt maakt eindelijk de openingstreffer. Nadat zij, Tessa, Emma en ook Maud al wat kansen hadden gemist. Zoals gezegd er werd goed gevoetbald en Haaften kwam sporadisch onder de druk uit. Zodra dit gebeurde was het de beurt aan de dames achterin, de jarige Annelot, Yana en Liz stonden uitstekend te voetballen; bal werd snel veroverd en er werd vervolgens direct voetballend opgebouwd.

Na een minuut of 15 was het tijd om te wisselen. Sara kwam erin voor Liz en ging rechtsachter spelen, waardoor Annelot linksachter kwam te spelen. Net als Annelot was Sara hongerig… ze vrat haar tegenstander op.

Het beeld was vervolgens hetzelfde. Mooie aanvallen via het middenveld, druk op het doel van Haaften en achterin messcherp en vasthoudend verdedigen. Echter voor de rust geen doelpunten meer.

Het is rust; de meiden zijn in de rust trots en de coach geeft aan zo trots te zijn als een aap met 7 staarten. Er wordt goed gevoetbald nu nog meer scoren. Tevens worden er een paar kleine tips gegeven en er wordt gewaarschuwd dat we nog een helft moeten. Maar het belangrijkste was toch wel dat er met deze inzet en beleving vandaag gewonnen zou worden! Nieuwe energie werd opgewekt bij de meiden. Er wordt in de rust nog even gewisseld; Liz komt er in voor Emma en neemt weer plaats op haar vertrouwde plek linksachter, Annelot komt weer op de plek waar ze begon, zijnde rechtsachter, Sara ging een linie hoger spelen en werd de hangende rechtsbuiten en Maud kwam in de spits te staan.

De tweede helft start en het beeld is hetzelfde als de eerste helft. De meiden leggen erg veel energie in de duels en blijven naar voren voetbalen. Sara en Maud ontpoppen zich als multi-functionals en Britt is de verbindingsvrouw van het team. Er ontstaat een fase waarin we hoekschop op hoekschop krijgen omdat de keeper van Haaften, die heel erg goed keepte, erg veel ballen uit het doel wist te toveren. De druk nam weer toe.

In de 43ste minuut van de wedstrijd wordt er weer gewisseld; het is Emma die erin komt voor Tessa, die (volgens de coach) vermoeid oogde. Niet zo gek daar zij op de linkerflank de nodige meters gemaakt had. Tessa voegde zich naast de coach waar de zieke en dus niet fitte Annemarie ook de hele wedstrijd al stond. (That’s teamspirit!).

Het is minuut 49 en de ogenschijnlijke nekslag wordt gegeven, na een mooi opgezette aanval is het Maud die Britt op de tweede lijn (zoals ze dat op een volledig veld noemen) in staat stelt om met een goede poeier de 2-0 binnen te kogelen.
Nu de overwinning nog mee naar huis nemen… hem thuisbrengen… maar dat was nog geen bekeken race. Haaften bracht een aantal meiden in “die net uit de kroeg kwamen” en onze meiden moesten in de knokstand en dit deden ze met verve. De laatste tien minuten vroegen om een uiterste krachtinspanning van onze meiden.

In de 55ste minuut kreeg Britt een publiekswissel (net als vorige week bij de MO15-1 waar ze met drie doelpunten een wezenlijke bijdrage had geleverd in het behaalde resultaat in Tiel), totaal afgedraaid kwam Britt naar de zijkant en werd vervangen door Annemarie die inmiddels wel wat was opgeknapt; zij wilde ook weel deel uitmaken van deze wedstrijd; en zo geschiedde.

Echter in minuut 56 valt er bij Megan, na een rommelige hoekschop van Haaften, stiekem een bal binnen… Megan, die deze wedstrijd behoudens het oprapen van wat ballen, erg weinig te doen heeft gehad kon helaas niet de nul houden. Een rommelig doelpunt… tja kan gebeuren. Dit doelpunt leidde echter wel tot een klein beetje hoop bij Haaften, die de laatste minuten op zoek gingen naar de gelijkmaker. Maar de meiden van Tricht zijn geen opgevers en zij beukten erin en probeerde van het eigen doel af te komen; dit lukt – ondanks de vermoeidheid – alleraardigst.

De laatste minuut loopt en Haaften krijgt nog een hoekschop… het zal toch niet…. niet weer… in “the dying seconds” van de wedstrijd…. Nee! Gelukkig niet! Het hele team verdedigt de voorsprong en ook de laatste poging van Haaften wordt uiterst koel “gekilled”…. En de pot wordt terecht door onze meiden gewonnen.

Chapeau meiden, top prestatie!

Na het douchen gauw de auto in om in Tricht de overwinning te vieren onder het genot van een zakje chips van de jarige Annelot (nogmaals gefeliciteerd!) en een drankje van de coach.

Nu weer de focus op de volgende wedstrijd, want aankomende woensdag om 18.30uur komen de dames van VV Vuren op bezoek.

Meiden bedankt voor de mooie wedstrijd, een fijn weekend en tot volgende week!

De Coach

- Ook zin om te voetballen, kom eens kijken bij V.V. Tricht -