Een middagje op stap met de heren van 2

Fanzone

omhoog
25 users have voted.

Je hebt wel eens van die dagen dat je je iets voorneemt en dat er dan precies niets van terecht komt, zo’n dag had ik zaterdag 2 november… afgelopen zaterdag dus. Het voornemen was om eens niet een hele dag met onze club bezig te zijn. Wel gewoon even lekker mijn meiden van MO13-1 coachen en daarna een lekker naar huis; geen wedstrijden fluiten, niet bij andere teams kijken maar gewoon even wat anders….

Tegen beter weten in natuurlijk, want bij terugkomst in Tricht – nadat we met de meiden met 2-6 gewonnen hadden van de meiden van V.V. Heukelum - werd al snel duidelijk dat ik niet naar huis zou gaan. Er volgde een bijgesteld plan: kijken bij het eerste, die thuis de punten moesten pakken tegen het eerste elftal van Arkel….

Maar ook dit plan ging (dubbel) in rook op.

Zo waren er een aantal spelers van het tweede die mij wisten te verleiden om met hen mee te gaan naar Streefkerk…. Daarnaast wisten de mannen van 1 niet te winnen van Arkel… weer twee plannen in rook op gegaan. En waar rook is, is vuur… en waar vuur is, is de brandweer… dus Ron Bambacht, alias brandweerman Sam, was ook in Tricht. Echter kon hij niet als leider van zijn team – het tweede – mee, omdat hij dienst had…  

Er nieuw plan ontstond; ik ging mee met twee… even de puntjes ophalen in Streefkerk, deze ploeg had immers pas 1 potje gewonnen…. Nou van even de puntjes ophalen was geen sprake…. Hierbij de samenvatting…

De wedstrijdbespreking en de opstelling

Nadat Kevin van den Bergh gezorgd had voor de nodige chemische oorlogvoering in de kleedkamer was het tijd voor de wedstrijdbespreking door de trainer, de grote kale leider, Roger Waroux. Deze gaf aan dat Streefkerk een ploeg is waar Tricht van moest winnen. maar dat ze wellicht wel geloof zouden hebben in een resultaat op basis van de uitslag van een week eerder. Gelukkig was Kevin van Burk aanwezig om enkele malen aan te geven wat Streefkerk een week eerder voor elkaar had gebokst… altijd handig zo Wiki in je team. Lang verhaal kort, gewoon winnen en de opstelling werd bekend gemaakt:

Op doel: Glenn Robbemondt

Achterste linie v.l.n.r.:  Tim Wijgers, Twan van Toorn, Rico de Ridder, Lukas van Elteren

Middenveld v.l.n.r.: Kamil Yumusak, Kevin van den Bergh, Wesley van Maurik, Luke van Dijken

Aanval v.l.n.r.: Omar Fehres, Bjorn Bambacht

Op de bank: Mick de Ruiter, Kevin van Burk, Leroy Peelen, Sasha de Gram

De eerste helft

Hier kunnen we kort over zijn: niet om aan te gluren… ook even de puntjes ophalen ging in rook op… althans de eerste helft. We kunnen natuurlijk nu zeggen dat Tricht de pannen van het dak speelde of dat Streefkerk met een prachtige vrije trap stijf in het kruis ten onrechte op voorsprong kwam, maar helaas…

Tricht speelde slecht en de mannen van Streefkerk waren niet veel beter, maar die gooide de beuk erin…

Waren er dan geen opmerkelijke momenten… ja het na een minuut of 10 uitvallen van Lukas van Elteren, die in een ongelukkig beweging/val zijn knie de verkeerde kant probeerde om te vouwen… wat vervolgens leidde tot een vervelende knieblessure waar de ernst nog niet geheel duidelijk van is… maar van lopen is in ieder geval geen sprake.

Mick komt er in voor Lukas en verhuisd naar de linksback en Tim neemt de rechtsback positie van Lukas over.

Enkele minuten later nog meer malaise voor de mannen van Tricht; een vrije trap van 35 meter eindigde in het netje van Glenn…. geen idee wat er aan de hand was, maar ik denk dat ie zeep in zijn ogen had van zijn inwashoesje…

Het half uur daarna is niet veel beter….

De rust

In de rust geeft Roger in niet mis te verstane woorden aan dat het niet heel best is en dat de ploeg zich moest schamen voor het vertoonde spel tegen een meer dan matige ploeg. Het was even ernst! De trainer gaf aan dat iedereen zich het apelazarus moest gaan werken en dat hij niets anders verwachtte dan 3 punten aan het einde van de wedstrijd. Tot slot gaf hij aan dat ze maar eens met elkaar een hartig woordje moesten praten, waarop hij de kleedkamer verliet…

De tweede helft

De boodschap was doorgekomen, er werd duidelijk meer energie in de wedstrijd gelegd. Dit resulteerde als snel – in de 5de minuut na rust – tot een doelpunt. Na een goede diepe bal wist Omar, die de eerste helft erg ongelukkig was, op een fraaie manier weg te draaien van zijn tegenstander waarna hij bekeken de bal in het doel van Streefkerk plaatste; 1-1.

Inmiddels wordt er gewisseld bij Tricht; Sasha komt erin voor Luke.

Tricht ging door en was nadrukkelijk op zoek naar nog een doelpunt. Tricht kreeg wat meer mogelijkheden en speelde vooral op de helft van Streefkerk. In de 62ste minuut kreeg Tricht een vrije trap vanaf de linkerkant nog voor het strafschop gebied van Streefkerk. Het was Wesley (alias Theo, alias de Mexicaan) die de bal bij de tweede paal op het hoofd van de uitstekend spelende Twan plaatste, die hem vervolgens woest binnenkopte… 1-2 en op dat moment ook terecht.

Streefkerk ging wat harder spelen en maakte veel overtredingen wat hier en daar tot de nodige irritatie leidde. Wat ook tot de nodige irritatie leidde – vooral langs de lijn en bij Wesley – was de assistent scheidsrechter van Streefkerk; de beste man had – net zoals vorig jaar in Tricht – de nodige last van onwillekeurige spierspasmes in zijn arm, waardoor hij meerdere malen voor buitenspel vlagde terwijl dit zeker niet aan de orde was…. De scheidsrechter ging hier helaas in mee…

In de 68ste minuut is het dan ineens 2-2; Streefkerk weet ineens - vanaf de linkerkant - de bal laag in de korte hoek te schieten… Glenn had weer even een momentje…

De volgende wissel diende zich aan; Omar maakt plaats voor een breekijzer met de naam Kevin van Burk; de verwachtingen waren hoog want hij mocht spelen richting de frituurpan….

In de minuten die hierop volgde ging het spel vooral heen en weer en Streefkerk ging iets opportunistischer voetballen, waarbij ze sporadisch gevaarlijk werden. Er was één hele grote kans voor Streefkerk om tot een voorsprong te komen, maar het was Glenn die zich eindelijk kon revancheren voor ook een ongelukkige wedstrijd. Hij pakte een knappe bal waardoor Tricht nog in de wedstrijd bleef voor de overwinning.

Minuten verstreken en in de 87ste minuut van de wedstrijd was het Wesley die na een knappe diepe bal van Mick alleen op de keeper van Streefkerk af ging. Hij scoorde, 2-3. Wesley had ook nog een “bonnetje” openstaan met de assistent-scheidsrechter van Streefkerk en beloonde deze Pipo met een vreugdedansje… resultaat een gele kaart…

De laatste wissel werd door Roger doorgevoerd; Kevin van de Bergh – waarbij het melkzuur uit beide kuiten spatte – maakt plaats voor Leroy.

Het was nu zaak om de wedstrijd uit te spelen, te “killen”, dit resulteerde in een paar hilarische momenten. Zo zijn ze vandaag nog steeds aan het zoeken naar een bal, die Wesley op een zeer subtiele wijze  richting Rotterdam geschoten heeft; alles om de boel te ontregelen. Dit lukte aardig.

Tot slot kreeg Tim na goed doorgaan nog een enorme kans op de 2-4; echter dacht de rechtsback van Tricht dat ie ineens over de technische capaciteiten van Messi beschikte en probeerde op volle vaart de bal over de keeper te stiften…. U raadt het al, dat lukte niet… het bleef 2-3.

De overwinning werd gevierd, het bier vloeide de muziek stond aan en er werd op tafels gedanst… ik denk dat de opluchting en ontlading even grip kreeg op de mannen, want het was niet best mannen!

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen thuis tegen de mannen van SCO uit Oosterhout…. Dan maar even meteen scherp beginnen.

 

De gelegenheidsreporter JR