DESK verzorgt koffie en broodjes tijdens reünie Tricht 2

Guus Meeuwis wist het al; het word onze dag vandaag. Tranen gelachen, onnozel gedaan, ten slotte, tevreden… het licht uitgedaan.
De weg naar de wedstrijd tegen DESK 2 was er niet 1 voor in de boeken; vraagtekens alom met betrekking tot welke formatie we zouden gaan starten wat dus donderdag resulteerde in een hoop gebel en overleg, waar de G8-top jaloers op zou zijn. De bestuurskamer is HOT momenteel, en met al die energie die iedereen erin steekt kun je dan maar 1 ding concluderen: die mensen hebben geen werk? (grapje, ik bedoel natuurlijk: iedereen die er zoveel energie inlegt wil het beste met de club ja)
Het beste wat de immer sympathieke Roger Waroux in ieder geval kon doen, was om mij (Benny Mulder) in de basis te zetten waarvoor hulde. Daarnaast zou ik het wel zien met welke strijdkrachten we ten strijde konden trekken. Ik zou me laten verassen besloot ik.
Eenmaal op de club blijkt dat de ploeg die hier bij elkaar is gekomen zoveel uitstraling heeft dat Ab Donker spontaan foto’s begint te schieten. Niemand heeft het meer, maar iedereen voelt het; Dit is een goed stel hoor (daar staat ie dan Rico). Verder neemt de topfotograaf Rein Bastiaanse nog even apart om zijn buikspieren op de gevoelige plaat te zetten. Later blijkt dat alleen Wesley v Mourik van deze shoot afwist en zodoende speciaal zijn snor heeft laten staan.
Nadat alle clichés/instructies weer uit de kast waren getrokken (plezier maken, scherp beginnen, Rico niet op laten bouwen) konden we dan onder leiding van onze oorlogsveteraan Frank “Maarschalk” de Ruiter de wei in.
Het werd een gezellige middag in de zon waarin Ramon van Soelen de opdracht had gekregen om de vuile meters van Wesley op te knappen. Dat van Soelen hier weinig voor voelde bleek snel; binnen 6 minuten tekende hij voor zowel de 1 als de 2-0. Hij verkreeg zichzelf hiermee gelijk een tegoedbon die hij kon inleveren bij een eventueel verwijt aan te weinig gelopen meters. Niemand die hem dit nog kwalijk zou nemen de rest van de wedstrijd. Maar van Soelen bleef lopen en heeft de tegoedbon dus nog op zak.
Wie ook een tegoedbon verdiende was Rob van Niftrik, toonbeeld van onverzettelijkheid, die geposteerd stond op de linksback-positie en geen krimp gaf en zich wel heel nadrukkelijk in de kijker van Waroux wilde spelen en nu waarschijnlijk zeker is van een basisplaats bij het 2e. Klasse Rob!
De verdediging stond sowieso als een dijk vandaag, die Sven v Mourik met die gouden linkerpoot, Frank- Evert de Ruiter die in allround buffelen grossiert, Rian Drost pakt altijd punten voor een ploeg, en Kevin “de Baron” van Burk die aan het jagen was zoals die normaal alleen met zijn schoonvader gaat jagen. Dat edelhertenoverschot op de Oostvaardersplassen heeft van Burk in 1 dag opgelost, 100 procent. Enfin,  Terug naar het voetbal.
Na de 2-0 kwam dan de doodsteek, Rico stuurde met een splijtende no-look pass ondergetekende weg en eenmaal oog-in-oog met de keeper weet iedereen dan hoelaat het is: goal-time. De wedstrijd in het slot en DESK kwam met de koffie en de cake zodat iedereen nog even bij kon praten want wat had iedereen elkaar lang niet gezien.
Tussen alle hapjes en drankjes door zag de scheidsrechter dat er nog een doodschop werd uitgedeeld door 1 van de butlers van DESK. Wesley v Mourik had al 4 open kansen gemist dus wilde het nu weleens met een penalty proberen. Tot ieders verbazing schoot hij deze zowaar binnen en stemde daarna op zichzelf bij de Man van de Wedstrijd verkiezing. Rein Bastiaanse die was er zo doodziek van dat Wesley gescoord had en ging zodoende driftig op zoek naar zijn eigen goal. Omar was 2 meter verwijderd van zijn doelpuntendroogte, maar als in een nachtmerrie voor Omar verscheen daar ineens die dekselse “poltergeist” Bastiaanse om die goal aan zijn eigen palmares toe te voegen. Kleine noot bij dat doelpunt: Rein hield zijn shirt aan bij het juichen.
Ramon van Soelen vond 6 een mooi getal, dus besloot er 6-1 van te maken, omdat het kan. (en ja en we hebben een tegengoal geïncasseerd, wat met Glenn Robbemond waarschijnlijk nooit gebeurd was en moesten het dus doen met Rian Drost, zo heet ie geloof ik?)
Na afloop van de wedstrijd was iedereen bijgepraat en zagen we dat we met 6-1 hadden gewonnen. Iedereen bedankte elkaar na afloop  voor de leuke middag en net als na een 1e afspraakje met een leuke dame, hopen we nu ook weer op een ontmoeting met elkaar.
Roger Waroux was na afloop in tranen en verklaarde dat dit het mooiste moment van zijn leven was geweest deze middag. Leuk dat we als team voor zn man een bescheiden bijdrage kunnen leveren. De Pen wil ik bij deze dan ook overdragen, in voor en tegenspoed, aan Roger Waroux!