De dag van de voetbalvereniging Tricht succesvol verlopen.

De voetbalvereniging Tricht is een bijzondere vereniging. Een club waar iedereen contributie moet betalen om te mogen voetballen, een club waar we proberen goed met elkaar om te gaan, een club waar recreatief en prestatie voetbal samen gaan, een club waar zowel mannen, vrouwen, jongens en meisjes wekelijks spelen, een club waar we beroep doen op vrijwilligers die trots zijn op de club, een club die wat roerige jaren achter de rug heeft, een club waar ze al 10 jaar een internationaal 09-toernooi organiseren, een club met een prachtig sportpark met goede grasvelden, een club waar fouten gemaakt zijn, maar vooral een club die 75 oud is, en die leuke aktiviteiten had georganiseerd !!! Op deze leeftijd zijnwe nog springlevend. Met een zeer jonge ploeg zijn we gewoon tweedeklasser gebleven, het 2e heeft zich op eigen kracht gered, en het 3e heeft het de promotie nacompetitie duidelijk niet gered. De vrouwen hebben hun eerste jaar in de 3e klas overleefd, en de meiden ploegen hebben een goed seizoen gedraaid. Bij de jeugd mogen we ook niet klagen. De JO17-1 keurig middenin geeindigd in de sterke Dordse eerste klas. De JO17-2 werd overtuigens kampioen. De JO11-1 en de JO8-1 wonnen beide de bekerfinale. Zeker geen rede om te klagen !!!

Gisteren tijden de onze jubileum voetbaldag zijn bijna al onze ploegen aan de bak geweest. Om 8 uur gingen we van start. Tijdens winderige omstandigheden verloor de JO15-1 met 3-2 van het sterke Focus'07 JO15-1. Het ontbijt, beschikbaar gesteld door de familie van Brenk, in kleedkamer 8 was een mooi begin. Op het kunstgras speelde de MO15 een memorabele wedstrijd ( zie het verslag op de site ). Om 9.30 uur was het de beurt aan de MO17 die tegen MVV'58 mochten spelen. Niets anders dan positieve reactie na de 5-1 overwinning van de onze. De mannen van Tim Pels sloten het seizoen af met een mooie 5-1 overwinning op Nivo Sparta JO14. Om 11 uur werd het echt druk. Op het hoofdveld 4 wedstrijden tegelijk. Voorop de beide JO8 ploegen tegen MVV'58, en achterop een geheel kabouterdorp wat wilde voetballen. Hoofdkabouter Niels had een ploeg gemaakt wat tegen de kabouters van sv Buren speelde. Hun eerste echte wedstrijd, die ok nog met 9-2 werd gewonnen. Om 12.30 uur speelde de jonge vrouwkes tegen de old stars. Goed te zien dat een aantal oudjes nog best een balletje kunne trappen.  Tricht 4 en 5 tegen elkaar op het centercourt. Dat zou een inspiratie bron moeten zijn, maar ze bleven hangen in hun gebruikelijke spelopvatting. Ondanks de beelden van het 4e voor de wedstrijd, wilde het 5e met een overwinning afsluiten. Dat deden ze met 2-1 !!! De JO9 had uiteindelijk een leuke tegenstander om tegen te spelen. Nivo Sparts JO9-5 en Tricht hielden elkaar op 3-3.

Om 14.30 uur was de wedstrijd tussen de Trichtse oude kraaien en die vanuit de regio. Hans van Gameren had voldoende kwaliteit bij elkaar gezocht. Beide partijen lieten een leuk spelletje op de mat zien. De gebroeders Voorneveld lieten zien dat zij het nog niet verleerd zijn ( Gertjan zal vandaag wel de hulp van Saskia nodig hebben om uit bed te komen !!! ). Ardy maakte de 1-0 en wilde op zijn hoogtepunt gewisseld worden. Uiteindelijk werd het nog 1-1 door Maurice Schopenhouer (Herovina). Na afloop hebben ze wat oude verhalen uit de doos gehaald !! De JO19 speelde tegen het thuisland van trainer Jeroen Brouwer. In een niet hoogstaande wedstrijd werd het toch 5-3 voor Tricht. De JO17-2 speelde SCH'44 uit Harmelen. Die wedstrijd haalde het einde niet. Dat kwam niet door het harde spel, maar door de gigantische regen/hagelbui die even overtrok !!! Als laatste begonnen Tricht 1,3 en de JO13-2 aan hun wedstrijden. Tricht won met 3-2 van het regio elftal. Volgens mij scoorde Pepijn, Marijn en Ramon de doelpunten. Het 3e en de artiesten van sv Buren 4 hadden dorst en stopte bij 2-2. De JO13-2 verloor met 2-0 van de buurtjes uit Meteruu !!!!

Na het voetbal was het tijd om te feesten. Door het goede weer bleef iedereen lekker buiten. Er werd gegeten bij de kraam van uw Chef, en de drank was ook niet aan te slepen. Na de DJ was het de beurt aan coverband de Bijtels, Die maakte er een mooi feestje van. Jammer genoeg waren er een aantal opstootjes, maar dat kwam door de drank zal ik maar zeggen !!!

Als laatste wil ik eindigen met de complimenten aan de jubileum commssie. De organisatie is niet iets wat je zomaar even doet. Wekelijkse vergadering, het regelen van vrijwilligers, benaderen van sponsoren ect. Een dikke pluim voor die mannen en vrouwen. Ook een dikke pluim voor alle vrijwilligers.