DÉ KABOUTER van Tricht 4

U vond Turijn leuk? Ajax speelde inderdaad best leuk en Juventus had het er best moeilijk mee. De kranten schreven mooie stukjes over de godenzonen met aardige foto’s erbij. Maar niemand zal het na vanavond nog over Frenkie of Donny hebben maar Arnold, Joel, Carlos Bram en Frans zijn namen die u vaker gaat horen. Let op mijn woorden, over 9 maanden lopen er zo 10 tot 15 Jerry’s rond in Tricht en omgeving. Het Peter Meurs plein zal een bedevaartsoord worden.
Ik neem u even mee naar deze memorabele avond. Uw helden mochten vanavond tegen Brakel aantreden. De heenwedstrijd werd verloren. We werden letterlijk het veld afgeslagen. Dat zijn van die kelderklasse wedstrijden waarbij je na afloop denkt, waarom doen we dit eigenlijk?
Officieel stonden we op veldje 3 ingedeeld maar dat komt ons tot in perfectie getrainde positiespel niet ten goede. Snel de hoekvlaggen naar het kunstgras verplaatst om het op deze manier ons toe te eigenen. Brakel kwam ook al snel het veld op lopen en wat opviel was dat bijna de gehele selectie een aardige verjongingskuur achter de rug had. Later deze avond bleek dat merkwaardig gedrag niet alleen in leeftijd zit. Peter was weer driftig met zijn bidons in de weer om de opstelling te verduidelijken. Gelegenheidsspits carlos was weer van de partij en omdat deze jongen in 2 weken nog niet echt lekker West-Betuws heeft leren praten en ons Engels van een niveautje Louis van Gaal is is een opstelling met bidons zo gek nog niet. Helaas voor Carlos stond zijn bidonnetje op de bank.
Louis van Oort was zo vriendelijk deze wedstrijd te blazen waar we zeer content mee waren. Met de 3-mans verdediging liep het toch minder goed dan de voorgaande wedstrijden. Brakel, wat dus niet alleen jonger maar ook sneller was geworden afgelopen maanden, was zeer gevaarlijk in de omschakeling. Toch wisten wij goed uit te breken en doordat Iemand werd neergehaald in de zestien kregen we een penalty. Dit is normaal gesproken een buitenkansje voor onze boetepot. Een gemiste penalty levert al snel een paar Euro op. Niels van Doorn was de heenwedstrijd nog niet vergeten en zeker de klap die hij daar kreeg niet en schoot de bal hard binnen. Nu wil hij geld terug uit de boetepot maar daar gaan we natuurlijk niet aan beginnen. Helaas was het al snel weer 1-1 en daar gingen we mee rusten. Peter gooide heel zijn visie overboord omdat het toch niet lekker liep. Al weken werkt hij aan zijn nieuwe methode maar het moest anders. Niks niet meer met zijn bidons hij liet de nieuwe opstelling voor de tweede helft zien door middel van prachtige kartonnen bekertjes. Het was even wennen maar eigenlijk net zo duidelijk. Carlos werd gebracht met de opdracht “run fast and make a goal”. Dit illustreerde Peter door het bekertje heel snel over de tafel te schuiven. Brakel begon scherp en de spits werd net buiten de zestien plat gelegd en Jerry zette zijn muur neer. Met een prachtig schot werd de bal richting de kruising gestuurd. Tja en dan hebben wij nu net een kabouter op doel staan die nog verdwaald in een pupillendoel. Maar Jerry is dat gezeur over zijn lengte een beetje zat aan het worden en dook met alle kracht die hij had naar die zelfde kruising en wist de bal schitterend uit het doel te houden. Vanaf nu wil Jerry graag met DÉ KABOUTER aangesproken worden. Ik wil het in hoofdletters en ik wil zo’n streepje op de e want dat is zo chic. Bij deze kabouter!
Uit de volgende aanval wist Carlos te scoren. “scoren voor Tricht 4, een droom die uitkomt” was zijn reactie. Het “I make Tricht 4 great again” was wat overdreven. Brakel begon het steeds minder leuk te vinden en toen FJ ook nog scoorde was de lol er helemaal af. Hier een schopje daar een duw, zo kennen we Brakel weer. Joel was al een paar keer hard aangepakt maar liet zijn voeten spreken door schitterend de 4-1 binnen te krullen. Ik kan niet zeggen dat we ooit geen lol hebben maar als je wint begint zelfs de muziek van Jasper aardig te klinken.
Laatste 3 wedstrijden 7 punten!!! Turijn is ook voor ons haalbaar op deze manier.