Clash of the titans! (Tricht kabouters –Teisterbanders mini’s 5-2)

165 fans

Via LinkedIn werd de technische leiding van de kabouters op de hoogte gebracht van het feit dat een oudgediende van de vv Tricht, Leon Pak, de technische leiding op zich had genomen van Teisterbanders mini’s. De daaropvolgende uitnodiging om in Tricht te komen oefenen namen we dan ook met beide handen aan, want zo kom je elkaar toch weer eens een keer tegen. Maar het liep wat anders; Leon wachtte ons al op bij het hek met een zeer provocerend blauw trainingsjasje inclusief logo van Teisterbanders. Danny en ik wisten niet wat we zagen, want onder dat blauwe jasje moest toch echt een groen/wit hart schuilen, dachten wij; was dat nou de jongen waar je de hele jeugd mee hebt samengespeeld in groen/wit tenue!? Afijn, de toon was meteen gezet en de heren leiders stonden loodrecht tegenover elkaar; er werd nog wat naar ons geroepen als ‘kijk maar goed naar onze warming up, wellicht steek je er wat van op’ en ‘jullie spelsysteem is zeker 5-2-1 hė?!’, toen we naar het kleedlokaal liepen.

Met toch wel het nodige ontzag voor onze tegenstander, liep ik naar het kleedlokaal nr. 6, alwaar ik veel te weinig kindjes aantrof om aan een wedstrijd te beginnen….terwijl ik ze al wel had gezien op het voetbalveld. Na een dikke 10 minuten had ik twee moeders, een vader en onze leider inclusief 5 kinderen gevonden in kleedlokaal 5; het kleedlokaal van de tegenstander!!

Toen we het veld betraden, bleek dat ik eerst tegen Leon had verteld dat we met 14 jongens waren, toen met 11 en uiteindelijk kon ik er 9 opstellen. Leon was helemaal overdonderd door zoveel mentale gewiekstheid dat hij z’n beste speler pardoes op doel zette; een tactische meesterspelletje van ons, zo bleek later!

Gelukkig hadden de 4 ouders van kinderen wel goed op het bord bij de ingang gekeken en hebben die kinderen wel in kleedlokaal 6 alle tactische aanwijzingen van hun coach meegekregen. Ik had ze namelijk nog zo gezegd dat we niet meer zo op een kluitje mochten spelen, maar binnen de eerste twee minuten van de wedstrijd werd dat volledig genegeerd en stonden we met 14 kinderen in het midden een bal naar elkaar te ‘scrummen’!

Wij kwamen steeds als winnaar uit zo’n scrum en het was Sam, Tommy of Rutger, die vaak op snelheid langs de zijkant naar het doel van Teisterbanders konden oprukken. Het werd in de eerste helft een walk-over want Sam, Tommy en Rutger 2x, scoorden. Jurre, Krijn, Milan en Dyon controleerden het middenveld en Merijn stond een meter of 30 achteruit om z’n verdediging als een ware veldmaarschalk te leiden; ….of eigenlijk wás Marijn de ‘verdediging’! Lars stond op doel, maar heeft helaas niets te doen gekregen.

In de rust heeft Leon tactisch ingegrepen en werd de keeper ingezet om voetballend voor meer dreiging te zorgen en dat werkte ook. Teisterbanders scoorde direct twee keer bij onze nieuwe keeper Krijn en werd gevaarlijker met de minuut. Tricht hijgte en pufte en werd letterlijk in het eigen doelgebied vastgezet. Op het moment dat we het onderspit dreigden te delven was er gelukkig een uitval van ons die tot een achterbal leidde. Wat ik als door de wol geverfde leider van kabouters weet, is dat elke achterbal kan leidden tot een tegendoelpunt….echt levensgevaarlijk altijd! Zo ook dit keer; Tommy lette goed op toen hun keeper de uittrap volkomen verkeerd op z’n schoen liet vallen en Tommy de bal in het open doel kon punteren.

Het voelde heerlijk om na het eindsignaal de hand te schudden van Leon en hem mede te delen dat “we in de uitwedstrijd wel even een telraam voor hem mee zouden nemen”.

De penalty’s waren natuurlijk ook een genot om naar te kijken, maar het hoogtepunt van de wedstrijd wil ik je niet onthouden; Jurre (net 4 jaar) juicht als Willy van de Kerkhof, inclusief hupje….wat kan voetbal dan toch mooi zijn!

Julian van Dijken en Danny van Doesburg

Technische en tactische visionairs kabouters v.v.Tricht

Ps. Leon, we komen snel een keer naar jullie toe en dan neem ik wel alléén maar 4-jarigen mee; heb je meer kans! ;)