Aanmelden KNVB 7x7 voetbal VV Tricht Seizoen 2019-2020

13 mei 2019 - 08:11 -- admin

Sinds een aantal seizoenen biedt de KNVB 7x7 voetbal voor spelers van 35 en 45+ (heren) en 30+ (dames). Ook VV Tricht gaat met ingang van seizoen 2019-2020 het KNVB 7x7 vrijdagavondvoetbal voor dames 30+ en heren 35 en 45+ aanbieden. 7×7 voetbal is voor velen de perfecte voetbalvorm: voor spelers met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen en voor spelers die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen.

DE GROOTSTE VOORDELEN VAN 7X7 VOETBAL OP EEN RIJ

• Omdat je 7 tegen 7 speelt heb je minder spelers nodig
  • 7×7 voetbal speel je recreatief; gezelligheid staat voorop en je kunt zelf kiezen of je met en tegen leeftijdsgenoten speelt of niet
  • Je bepaalt zelf hoe vaak je speelt;  4 vrijdagvonden in 3 maanden tijd in een vaste competitie of een paar keer per jaar op een vrijdagavond
  • Verminder blessures; 7×7 voetbal speel je op een half veld en slidings zijn niet toegestaan

Begint het voetbalbloed weer te stromen? Mis je de geur van de kleedkamer? Of heb je gewoon zin in een avondje voetballen? Geef je dan snel op bij Patrick Baauw (heren 35 en 45+) of Herman Hol (dames 30+).  De eerste aanmeldingen voor zowel een heren als dames elftal zijn al binnen waardoor we in ieder geval een heren en dames elftal in kunnen schrijven, maar we kunnen hiervoor nog wel wat extra spelers gebruiken!

Bij interesse of vragen kan je terecht bij:

35 en 45+ heren:
Patrick Baauw, 06-53158954 of patrickbaauw80@hotmail.com

30+ Dames:
Herman Hol, 06-51699071 of herman.hol@adeccogroup.com

Niet iedereen is op de hoogte van deze snelgroeiende tak van voetbal vandaar dat we het kort uitleggen.

Wat is dat 7x7 30+ (dames)  en 35+ en 45+ (heren) voetbal ?
Kort gezegd: 7x7 30+ (dames) 35/45+ (heren) voetbal is gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Bij regulier voetbal staat er elke week een wedstrijd van 90 minuten op het programma. De wat oudere voetballer wordt vaak geconfronteerd met veel te snelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die door hun fysieke inzet de kans op langdurige blessures vergroten. Voor veel speelsters (30+) en spelers van boven de 35 jaar wordt ook om praktische redenen het elke week voetballen niet langer aantrekkelijk. Het 35 en 45 plus voetbal  biedt de mogelijkheid om je favoriete sport nog heel lang te beoefenen.

Hoe werkt het precies?
Gedurende het voetbalseizoen staat er hierbij  zowel in het najaar (september-oktober-november) als in het voorjaar (maart-april-mei) een reeks van toernooien (minimaal 4) op het programma. Er wordt niet elke week gespeeld. Per poule is één vereniging  eenmaal gastheer en speelt de overige keren bij andere verenigingen. De wedstrijden worden – bij voorkeur – gespeeld op een vrijdagavond. Een mooi avondje voor een ouderwets potje voetbal.

Wat zijn de regels bij 30+(dames)  35+ en 45+ (heren) voetbal?
Er wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Er mogen geen slidings worden gemaakt.

Benodigdheden
Voor deze voetbal vorm is lidmaatschap van VV Tricht en KNVB vereist.
De weken dat er geen 7x7 35+ / 45+ voetbal wordt gespeeld bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij andere (reguliere) teams binnen de vereniging.

De ervaring leert dat een 7x7 team toch wel uit 10 personen moet bestaan.
Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een vaste kern van voetballers welke kan worden aangevuld vanuit een kring ‘gast-spelers’ die bij gelegenheid één of enkele keren meevoetballen.

Kortom een hele leuke gezellige ongedwongen vorm van voetbal om te doen met je vrienden en (oud) teamgenoten!