4e op niveau

34 fans

Na het debacle van 14 dagen geleden, mochten we vandaag aantreden tegen Heukelum.

Over debacles gesproken zeg. Heukelum thuis stonden we met rust 1-1 en verloren we uiteindelijk met 1-7!!! Als je dan naar de wedstrijd van 14 dagen geleden kijkt ( 4-0 voor en dan met 4-6 verliezen) dan is het net of we maar wat aanmodderen, net alsof we zo’n laag geklasseerd bierteam zijn en we de derde helft belangrijker vinden dan de wedstrijd zelf. Hierbij onze excuses aan allen die dit beeld van ons hebben want in werkelijkheid zijn we topsporters pur sang. Coach Peter stopt ongeveer 70 uur per week in zijn team. Uitgebalanceerde voeding, voldoende slaap, niet roken en niet drin… oke dat gaat ook ons te ver maar we zijn echt wel serieus hoor. Alleen zijn we gewoon niet zo goed.

Maar Heukelum, daar hadden we het over. Na de thuiswedstrijd waren we er van overtuigd dat dit team kampioen gaat worden dit jaar maar schijnbaar zijn ze niet elke week compleet want ze hebben wat steekjes laten vallen en staan nu op de 4e plaats. Nu blijkt dat Heukelum 4 over is genomen door een chinese inversteringsmaatschapij en die heeft flink geïnvesteerd en heeft Ferry Meijdam van Ijsselmeervogels aan dit team toegevoegd. Deze kwaliteitsinjectie heeft ze zichtbaar goed gedaan. Gelukkig konden wij hier een aardig wapenfeit tegenover zetten in de vorm van Jan Willem. Gehuld in zijn broekje met KNVB logo boezemde hij aardig wat angst in bij Ferry. Helaas zat JW in de rust huilend in een hoekje van de kleedkamer omdat hij er op brute wijze achter was gekomen dat hij het niveau van Ijsselmeervogels niet meer heeft. Heukelum stond inmiddels met 4-0 voor en kapitein van het zinkende schip Jasper had een vervelende knieblessure opgelopen. Met JP Kranenburg, Meester Bas en Gregory in de gelederen starten we de tweede helft. Dat zij ook al in de eerste helft hadden meegedaan zal ik voor hun reputatie maar niet vertellen. GJs stond tegen ons ook met 4-0 achter en won ook dus….

Met vereende krachten hebben we de schade beperkt kunnen houden en was de ruststand ook de eindstand.

Na afloop een biertje, sterke verhalen en een hoop lol. Zijn we misschien toch meer een bierteam dan dat we zelf denken.

Gerhard