45+ in de min

De talenten van JB45 (voor de leek 45+) zijn afgelopen vrijdagavond het seizoen in mineur begonnen. Gelukkig bestaat het spelerspotentieel uit zo'n 25 man, zodat er met 9 min of meer fitte godenzonen aangetreden kon worden. De 45+ competitie kenmerkt zich door het spelen van 3 wedstrijden van om en nabij 20 minuten op één avond. Deze eerste speelronde was Everstein de gastheer. Er volgen nu nog 3 avonden in deze najaar editie. Een lange winterstop is broodnodig voor een uitgebreide recuperatie, waarna er in het voorjaar weer een minicompetitie wordt afgewerkt.

In Everdingen kwamen de heren niet verder dan 3 magere punten uit 3 partijtjes. In het eerste duel bleek GVV een maatje te groot. En dan doel ik niet per se op de kilo’s. Toen eenmaal duidelijk werd, dat de wedstrijd was gestart, stond de teller op 6-1. Verlies wel te verstaan.

In de 2e partij kon Everstein wat meer weerstand worden geboden, helaas bleken de Everdingers net iets scherper in de afwerking. Dit keer stokte het scorebord bij een 2-1 nederlaag. Tijd voor de ommekeer dus! Alle hoop was gevestigd op de laatste match tegen Buren. Daar waar door Buren het kruit reeds verschoten was, wisten onze jongens in deze laatste wedstrijd te pieken. Met maar liefst 8-5 werd Buren van de mat gespeeld. Op 4 oktober zijn de buren uit Geldermalsen gastheer. Goed te doen op de fiets, dus graag tot ziens.